Snälla, sluta röka

Hälsa Artikeln publicerades
Fimpa gärna.
Foto: Martina Holmberg / TT
Fimpa gärna.

Trots att världen har utvecklats finns det många människor som har dåliga vanor, som att röka. Jag tycker att rökning är farligt och vi måste sluta med det. Det är också dåligt för hälsan. Socialstyrelsen uppskattar att cirka 12 000 personer dör på grund av rökningen varje år.

För det första, tobak är för dyrt och de som röker slösar bort sina pengar. En rökare lägger ungefär 17 000 kronor per år på att köpa cigaretter och jag känner mig orolig för dem. Eftersom de slösar sina pengar i onödan. För det andra är jag arg på de som röker i närvaro av sina barn för att barnen lär sig dåliga vanor av sina föräldrar och det är skadligt för deras hälsa. Vi vet att rökning är skadligt för rökares hälsa. Oavsett om du springer eller tränar kommer du att drabbas, eftersom rökning orsakar sjukdomar till exempel; cancer och hjärt-lungsjukdomar.

Ja, det är bra att ha rökförbud på allmänna platser och jag hoppas att folk slutar röka.

Mohamad Alassaf

Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.