Stämningsfull allhelgonakväll

Högtid
Stämningsfull minnestid.
Stämningsfull minnestid.

När mörkret hade lagt sig och himlen slutat gråta och kyrkklockorna tystnat över Ivetofta vackra och välskötta kyrkogård, kunde man höra från Kapellet Gregory Ostrowski på sin trumpet och fiol sprida tonerna av de mest kända psalmerna som hör Allhelgonatiden till, skriver en tacksam Bengt Nilsson, Bromölla.

I ljushavet kunde man skymta vandrande skuggor av de många som fanns närvarande för att hedra och minnas sina nära och kära och vänner som här sover sin eviga sömn.

De sover tryggt sin törnrosesömn trots oron som sprider sig uti världen, för att tolka några strofer som finns i dikten ”Till Hembygden” av Frideborg Knutsson som också fått sin vila här.

Bengt Nilsson

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.