Stängd simhall en förlust för Sösdala?

Hälsa/miljö Artikeln publicerades
Centerpartiet i Hässleholm tycker att simhallen i Sösdala ska rustas upp.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Centerpartiet i Hässleholm tycker att simhallen i Sösdala ska rustas upp.

Enkel fråga till Kommunstyrelsens ordförande.

Enligt uppgift på kommunens hemsida är simhallen i Sösdala stängd tills vidare, på grund av att ventilationen och filtret inte är underhållna, och inte heller dimensionerade för det antal badande som besökt hallen den senaste tiden.

Min fråga gäller om det har gjorts någon komplett beräkning av kostnaden för det akuta underhållet, ställt i relation till kostnaderna för skolbarnens transport till annan simhall för simundervisning och Sösdalabornas resor till andra simhallar, samt den hälsoekonomiska förlusten för de som upphör med simning, vattengymnastik med mera på grund av stängning av simhallen?

Lena Svensson

Centerpartiet Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.