Stoppa Taggen vindpark

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Bosse Nilsson

Kära Politiker, Lagmän, Tjänstemän, vi behöver inte några sänkta skatter, vi behöver inte subventionera privatägda energibolag, vi behöver inte några skattefinansierade gottepåsar.

Vi är bara vanliga människor som vill ha rätten att fritt kunna njuta av den livsbejakande, rogivande kustlinje som moder jord har givit oss. Ni behöver inte förstöra detta för några profithungriga privatägda elförsörjningsföretag, lika lite som för några pengahungriga och extremt rika och giriga bostadsföretag – som ändå bara vill lura politiker för att skaffa andra fördelar och fler subventioner från annat håll.

Vi vill inte att ni förstör en unik och skyddad kustlinje med föråldrad monstruös teknik, ett industriområde – som dessutom kommer vara omodern redan den dagen anläggningen tas i bruk – och då, för alltid, hunnit förstöra redan känsligt vattenområde och ekosystem.

Vilka politiker och tjänstemän kan ärligt se sina barn i ögonen, tittandes ut över Hanöbuktens kustlinjen och Taggen Vindpark, och säga med stolthet – det där barn var jag med om att besluta och genomföra? Ni beslutsfattare som inte besökt kustremsan i Hanöbukten – åk dit – ta en filt med er och försök att inte bli hänförd eller påverkad av detta naturliga underverk. Tänk att ni med några ogenomtänkta minuter av lättja, okunskap och oförstånd – kan låta förstöra detta för alltid.

Är ni en del av att Taggen Vindparksprojekt kan genomföras – så hoppas jag innerligt att ni lever resten av era dagar med riktigt dåligt samvete.

Stoppa Taggen vindpark!

Vi vill inte ha 83 – 50 – 38 – inte ens ett vindkraftverk synligt vid horisonten.

Vi vill inte ha 220 meter höga – inte heller 170 meter höga vindkraftverk vid horisonten.

Vi vill inte ha ett dagligt fyrverkeri från 83 stycken röda lampor blinkande mellan 3320 – 4980 gånger i minuten.

Vi vill inte vara delaktiga i att riskera en obotlig miljökatastrof i Hanöbukten.

Vi vill ha kvar en unik orörd horisont – för mänskligheten nu och för nästkommande generationer.

Jag är personligen 100 procent förespråkare för miljövänlig koldioxidfri elproduktion och 100 procent motståndare av fossila bränsle.

Alternativen till Taggen finns och behövs inte rabblas upp här.

Våga protestera nu – inte sen.

Johan Lindau

Åhusbo