Stranden på skjutfältet är ren och fri från hundbajs och skräp

Debatt Artikeln publicerades

Svar till Joakim i Jourhavandespalten den 11 juli angående hundbad på skjutfältet.

Har precis kommit från skjutfältet (tisdag) där jag varje dag är med min hund. Stranden är helt ren och fin, ovanligt för denna tid med alla som badar på stränder nu. Ingen hundbajs på stranden och ingen nedskräpning. Det som är problemet är att kommunen och militären har tagit bort hundbajskorgarna och allt skräp sak slängas i containern vid utfarten. Detta tycker folk är för långt att gå till, så man slänger vid parkeringen. Det ligger inga drivor av hundbajspåsar så det är väl överdrivet. Mycket värre är väl vad folk kastar. Har bett kommunen om en tunna till vid parkering nummer två men det verkar inte som om de har lust till detta. Om man nu varit duktig att plocka upp efter sin hund så får man väl ta med sig påsen eller slänga i containern tycker jag. Plast försvinner efter 100 år, hundbajs efter tre veckor , så vilket är bäst?

Hundbadskylten är borta, det betyder inte att det är förbjudet att ha hundar på stranden. Skjutfältet lyder under militärens regler, inte kommunens.

Om du nu är så störd av alla hundar så har du hela kusten ner till Kivik att välja på. Åk dit och låt oss som har hundar få njuta av att ha dessa cirka 100 meter att bada med vår hund i denna värme.Resten av året är det lika mycket hundfolk som går där nere som man kan räkna sina fingrar.

Christina