Annons

Sverige har blivit landet fegis

Vart är vårt Sverige på väg? Sverige vårt kära fosterland som förr kunde sätta ner foten har blivit en vekling och fegis, skriver Britt-Louise Nilsson, Arkelstorp.
Landsbygd • Publicerad 20 mars 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skördefest i Vånga.
Skördefest i Vånga.Foto: Tommy Svensson

De som styr och ställer, och även vi vanliga medborgare, måste våga ta i saker och få ordning och reda på allt dåligt som sker idag. Det pratas en massa inget händer. Som Lukas Ernryd, på Kristianstadsbladet skriver, danskarna tar ett beslut men svenskarna tillsätter en utredning.

Sverige är ett högskatteland, tilliten och acceptansen för systemet bygger på att medborgarna får något tillbaka. Att lagar och regler finns och efterföljs så vi kan känna oss trygga. Sveriges gränser är som svängdörrar, vi har dålig koll på vad som kommer in och försvinner ut. Ta detta med att tullen inte kontrollerar vad som förs ut ur Sverige, helt horribelt.

Annons

På närmare håll kan vi titta på kommunen jag bor i. Jag bor på landsbygden och trivs väldigt bra med det.

Av all den skatt som betalas till kommunen bör väl en del hamna hos oss på landet. Dock ser inte vi så mycket av alla dessa pengar som kommer in.

”Jag tänkte vad är det människan står och säger och dessutom här ute hos oss.”

Kommunchefen stod och invigningstalade på en skördefest i höstas där hon sa att vi på mindre orter kan inte räkna med att få så mycket utan det är de större orterna som gäller och det skall vi vara positiva inför. Jag tänkte vad är det människan står och säger och dessutom här ute hos oss.

När man läser hur stan öser skattepengar över sig själv blir man rent ut sagt förbannad. Jag har tittat på olika projekt från Arenan till bron över Ängaleden kostnaderna ligger på cirka två miljarder, inklusive badhuset.

Jag läste i Kristianstadsbladet att motionsspåret i Björket har rustats upp bland annat har 73 lampor bytts ut för bättre trygghet och tillgänglighet. Kostnad 1,3 miljoner.

”Jag använde också orden trygghet och tillgänglighet som motivering.”

Har skickat in ett medborgarförslag då vi har en gång- och cykelstig mitt i byn som är becksvart efter mörkrets inbrott, jag önskade få åtta, tio lampor.

Denna används både av skolelever och vuxna som bland annat skall ta sig till och från bussen samt är ett motionsspår för byborna. Jag använde också orden trygghet och tillgänglighet som motivering. Detta fick jag avslag på, vad anser kommunen det är för skillnad på dessa båda ställen?

Britt-Louise Nilsson

Arkelstorp

Skattebetalare i Sverige och i Kristianstads kommun

Annons
Annons
Annons
Annons