Trafikproblemen i Hammar

Debatt Artikeln publicerades
Det är mycket trafikproblem i Hammar, enligt signaturen ”Hammarbo sedan många år”
Foto: Lasse Ottosson
Det är mycket trafikproblem i Hammar, enligt signaturen ”Hammarbo sedan många år”

Det började med att man för några år sedan anlade en ramp i mittfåran på Blekingevägen från Palestina och ut mot väg 118.

Detta gjorde att bilar inte längre kunde köra om bussar som väntar vid busshållplatser som följd. I samband med byggandet av C4 Shopping gjordes denna delen av Blekingevägen till en bussgata och det tillkom en ny, mycket märklig, vägsträckning för bilar som kommer från city och ska ut mot Hammar. Allt detta har kostat mycket skattemedel.

För att försvåra biltrafiken ytterligare har ett antal trafikhinder, också med ansenlig kostnad, skapats inne i Hammar. Är myndigheternas mål att helt förhindra biltrafik i Hammar?

Tänk om man inte anlagt en mittfåra och inte skapat bussgatan, så mycket pengar man sparat och så mycket bättre trafiken flytit på.

Hammarbo sedan många år

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.