Två världar

Politik Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två slående rubriker i lördagens Kristianstadsblad.

Rekordstor andel får inte assistans – Politiker får 372 000 i stöd för 2019.

Som jag uppfattar det lever vi nu i två världar. En politikervärld, där man stiftar lagar för medborgare med neddragningar och sämre förutsättningar på många plan i brist på resurser. En värld där man skapar lagar och förutsättningar för politiker. Här ges möjlighet att ”sko sig” och där kassakistan är oändlig.

Vilket samhälle är ni politiker på väg att skapa?

Jo, det mest ojämlika man kan tänka sig. Jag trodde att ni politiker var till för medborgarnas bästa …. att ni ska se till att våra skattepengar används på rätt sätt. Ni är arvoderade för detta och påstå inte att ni är underbetalda.

Hur länge ska man finna sig i detta?

Dags att agera!

Jan Frick

Åhus

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.