Valtider – valfläsk

Debatt Artikeln publicerades

Ja, då var det dags att välja för vår framtid fyra år framåt. Partierna slåss om att överglänsa varandra, så låter det alltid. Men när valet är över är det som vanligt igen.

Skulle det bli regeringsbyte så skylls allt dåligt på förra regeringen, man ska alltid rensa upp all skit efter den förra regeringen, det är därför man inte kan hålla vallöftena. Får de sitta kvar längre blir allt så bra. Känns det igen?

Jag skulle vilja ställa några frågor till sittande regering och den som får styra efter valet.

Hur ska ni få ett tryggare Sverige? Det är ju ni politiker som är orsak till att otrygghet är normalt för oss som levt vårt liv i Sverige.

Hur kan man tillåta så många att komma till Sverige utan att sätta totalstopp? Det är mer lönsamt att välja en kriminell väg än att sköta sig och följa Sveriges lagar. Hade ni fört en mer ansvarsfull invandringspolitik och inte tagit emot fler invandrare än vad samhället orkar bära, både när det gäller bostäder, skola, sjukvård och arbete. Sett till att de som kommer hit följer Sveriges lagar och som ett krav för ett svensk medborgarskap, att kunna tala svenska. Alla som inte vill det eller utnyttjar vår välfärd för egen vinning ska avvisas.

Vad tror ni det beror på att SD växer så det knakar? Annie Lööf och Vänstern som inte vill tala med SD, vad innebär demokrati för er? Tycker ni att 20–25 procent av svenskarna som inte tycker som ni, inte ska ha medbestämmande?

Jag skulle kunna utveckla detta mycket mer men en sak till: ni har redan lagat en soppa som ni inte kan rädda om ni inte inser vad ni ställt till med.

Gammelsosse

som tappat förtroende för dagens politiker