Vem står upp för den svenska urbefolkningen?

Välfärden Artikeln publicerades
Ursvensk klassiker.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Ursvensk klassiker.

Snälla Sveriges politiska partier tvinga mej inte att bli Sverigedemokrat! När man hör dessa utfrågningar inför EU-valet så undrar man vilka Sveriges politiska partier representerar, skriver Roland Blom i Sibbhult.

Är det den svenska urstammen eller är det ett stort antal nysvenskar som ska njuta av vårt surt förvärvade välstånd? Jag kan förstå att man ska hjälpa människor som har det svårt och som flytt från krig och förföljelse men inte på bekostnad av den befolkning som en gång byggt upp ett samhälle som ska trygga deras ålderdom, gamla människor som en gång varit med om att bygga upp vårt samhälle att då på ålderdomen sitta som som fattig pensionär och se på hur vår välfärd urholkas dag efter dag! Finns det då inget parti som kan stå upp för den svenska urbefolkningen så är det inte så konstigt att Sverigedemokraterna ökar i varje oppositionsundersökning!

Och för att då inte låta detta ske så borde varje politiskt parti i Sverige ta ansvar för den en gång svenska modellen och att se till att det som en gång tidigare varit Sveriges styrka att värna om den svenska modellen och de som en gång byggt upp den och inte som nu låta som om Sverige ska var hela väldens samvete!

Snälla Sverige och de politiska partier som tror på ett rättvisare Sverige. Tyng inte mitt samvete med att jag ska bli en tvivlare och där med bli Sverigedemokrat.

Roland Blom

Sibbhult

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.