”Vi går inte på fjäsk och fagra ord”

Debatt Artikeln publicerades

Med två månader till valet har pensionärernas värde mångdubblats.

Nu haglar det in positiva besked för oss pensionärer. Pensionärsskatten skall bort, dom fattigaste skall få extra pengar och så vidare. S leder klart budligan tätt följt av M. Eftersom ni är dom stora partierna ser det också ut som om löftena skall kunna bli verklighet. Annars gäller det, för er, att komma ihåg att det är inte långt till nästa val igen, eventuellt kan det bli ett extraval tidigare.

Lite tråkigt är det att S planerar ,att höja skatterna på arbete, för kunna genomföra det dom planerar. Jag måste också påpeka att era satsningar på dom fattigaste pensionärerna inte räcker till. Det är för lite, dom kommer att fortsätta att vara fattigpensionärer. Några hundralappar räcker inte!

I andra änden av budligan hittar vi Mp och SD. Att Mp inte har ork och tid med pensionsfrågor är kanske inte så konstigt men att SD totalt verkar strunta i pensionsfrågorna förvånar. Ni blir inte större utan pensionärsröster.

Alla partier har nu två månader på sig att värva pensionärsröster. För att ni skall få dom tror jag att ni måste vara ärliga och uppriktiga. Vi går inte på fjäsk och fagra ord. Pensionärskatten måste bort och de fattigaste pensionärerna måste få det bättre. Hymla inte heller med hur länge kommande generationer måste jobba innan de kan gå i pension, för alla vet att vi måste jobba längre. Tala också om hur lågavlönade skall få en vettig pension framåt, och när.

Göran Carlson

Pensionärsaktivist