Vi hade till och med banderoller på gågatorna

Centrumhandeln Artikeln publicerades
”Jag skrev en insändare för många år sedan när C4 bara var på embryonivå.”
Foto: Peter Åklundh
”Jag skrev en insändare för många år sedan när C4 bara var på embryonivå.”

Kommentar till hur Pierre Månssons (L) som sade "Det här är ett problem vi inte trodde skulle komma." i Kristianstadsbladet den 18 augusti.

Ingen har nog undgått att läsa om att Kristianstads stadskärna håller på att dö ut som så många andra städer redan har gjort. Jag skrev en insändare för många år sedan när C4 bara var på embryonivå, men tyvärr kan jag inte hitta den.

Pierre minns troligtvis inte detta då han möter väldigt många människor men jag minns vårt samtal i valstugorna inför 2014 års val.

Då ställde jag frågan till honom hur det var möjligt att politikerna inte värnade mer kring stadskärnan, som faktiskt hade blivit utsedd till Sveriges vackraste stadskärna två år på raken? Vi hade till och med banderoller som hängde över gågatorna. Jag befarade även att staden skulle dö ut.

Hans svar var att det var inte politikernas problem utan de skulle inte hindra att någon ville investera i vår stad, då med hänvisning till C4. Det skulle också skapas en massa nya arbetstillfällen för staden. Jag försökte förklara för honom hur städer med stora köpcentrum ser ut då jag kommer ifrån Vänersborg/Trollhättan. De är döda.

Vet även att jag tog just H&M som ett exempel på detta, att ett år efter att de skulle öppna på C4 skulle butiken i stan slå igen. Nu blir det några månader till. Vi konsumenter har inte dubbelt så mycket pengar att spendera bara för att samma kedja öppnar en butik till. Han fortsatte att säga att det var inte politikernas problem. Hur blev det för övrigt med arbetstillfällena?

Och nu är han förvånad.

Fredrik Jacobson,

Torsebro.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.