Vi kan bekämpa knarkhandeln tillsammans

Otryggheten

Jag reagerar på lokalpolischef Anders Olofssons (5/11) kommentarer att de inte tror att gemene man ska känna oro på grund av rån i centrum, samt även över att gemene man inte ska känna oro över sprängningen i centrum (efter inlägg tillkommer även sprängladdningen på C4 samt ett rån på Hästtorget tisdag eftermiddag), skriver Patrik Jönsson, Kristianstad.

Har ni inom Polisen mer information än vad som delgivits oss i allmänheten? Var sprängningen i centrum riktad mot en handlare? Om ni inte vet något om detta, då är frågan hur ni kan påstå att det inte är riktat mot gemene man. Spekulationer, eller vet ni mer? Visst kan ni säkert inte gå ut med allt, men desto mindre information som ges, desto större blir spekulationerna och upplevd rädsla.

Vad gäller den öppna knarkhandeln. Varför kan ni inte tillsammans med kommunen affischera öppet i stan med texten ”Ser du öppen knarkhandel? Ring oss direkt på telnr XXX / Polisen”. Nej, 114 14 räcker inte, där är det ofta kö. 112 är enbart när liv är i fara. Skapa ett eget nummer som ni går ut med offentligt där ni kan svara direkt. Dels lär affischerna vara avskräckande och efter ett tag sitter detta nr i mångas mobiler.

Jag vet att ni jobbar under stor press, underbemanning med mera.

 

Ni ska ha en eloge för ert jobb i sig. Har själv under flera år medverkat i ett brottsprogram på tv och de större dagstidningarna. Det gäller att ta till sig nya metoder efter den kapacitet man har (politisk fråga). Affischer ser jag som en bra grund att börja med, så hjälps vi alla åt tillsammans.

Patrik Jönsson

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.