Tävling med smak av lakrits och rabarber
Rabarber, vanilj, äppelmynta, chili och fläder – det är så sångtävlingen i Malmö smakar. Det är Malmö stad som står bakom konceptet med att smaksätta ESC och fram till tävlingens slut kan besökare uppleva signatursmakerna på matgatan som bjuder på skånsk mat längs med kanalen vid Södertull.
– Av 850 skånska livsmedelsföretag i Skåne är åtta på plats här, säger Andreas Larsson som är projekledare på ”Smaka på Skåne” som står bakom matgatan.
– Det var först till kvarn.
Kersti Reinbach från Malmö passade på att få en smak av Skåne och valde en rätt med fläskkött, rabarber och fläder.
– Det var jättegott och det var en jätteportion – hade vi varit två hade vi kunnat dela, säger hon.
Erik och Silvia Aulin provsmakade en munk med myntasocker och rabarber från Drakamöllans gårdshotell.
– Den var faktiskt jättegod, inte för söt och de har fått bort syran från rabarbern, säger Erik Aulin och hans fru håller med:
– Den är bra om man inte gillar väldigt söta desserter, man hade lätt kunnat äta många av dem, säger hon.