Annons
Nyheter

Tävling med smak av lakrits och rabarber

Hur smakar Eurovision song contest? För första gången har en värdstad smaksatt tävlingen.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2013
Erik och Silvia Aulin provsmakade munken och på en betygsskala mellan 1–5 gav Erik munken en fyra och Silvia gav den en femma.
Erik och Silvia Aulin provsmakade munken och på en betygsskala mellan 1–5 gav Erik munken en fyra och Silvia gav den en femma.Foto: Annica Jönsson

Rabarber, vanilj, äppelmynta, chili och fläder – det är så sångtävlingen i Malmö smakar. Det är Malmö stad som står bakom konceptet med att smaksätta ESC och fram till tävlingens slut kan besökare uppleva signatursmakerna på matgatan som bjuder på skånsk mat längs med kanalen vid Södertull.

– Av 850 skånska livsmedelsföretag i Skåne är åtta på plats här, säger Andreas Larsson som är projekledare på ”Smaka på Skåne” som står bakom matgatan.

Annons

– Det var först till kvarn.

Kersti Reinbach från Malmö passade på att få en smak av Skåne och valde en rätt med fläskkött, rabarber och fläder.

– Det var jättegott och det var en jätteportion – hade vi varit två hade vi kunnat dela, säger hon.

Erik och Silvia Aulin provsmakade en munk med myntasocker och rabarber från Drakamöllans gårdshotell.

– Den var faktiskt jättegod, inte för söt och de har fått bort syran från rabarbern, säger Erik Aulin och hans fru håller med:

– Den är bra om man inte gillar väldigt söta desserter, man hade lätt kunnat äta många av dem, säger hon.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons