Carolina Le Prince vet hur man hittar rätt bh

Familj Artikeln publicerades

Att hitta rätt bh-storlek kan vara knepigt, oavsett om man har liten eller stor byst. Carolina Le Prince hade själv problem att hitta sin storlek, 70 minus A, i många år. Därför bestämde hon sig för att starta en underklädesbutik, Kvinnligt under i Åkarp.

– Min man sade att i och med att du alltid haft problem att hitta bh och dessutom är klädintresserad borde du starta en butik, berättar hon.

Carolina Le Prince skrev brev till nio ambassader och 170 fabriker i nio länder. I Ungern och Baltikum hittade hon skickliga underklädestillverkare. Hon började sälja deras och andras underkläder hemma hos folk för tre år sedan. Så småningom startade hon en liten butik hemma, men numera har hon en större butik i Åkarp med tunga draperier, äkta mattor och högt i tak, för att kunderna ska känna sig bekväma.Hon föddes och växte upp på Söder i Kristianstad, men när kompisarna gick gymnasiet åkte hon till USA och gick high school ett år. När hon kom tillbaka läste hon ekonomi med turisminriktning på Komvux. Sedan jobbade hon som reseledare på Mallorca och arbetade på hotell och läste hotellmanagement i Schweiz.

När hon kom tillbaka till Sverige flyttade hon till Malmö, träffade sin man och arbetade i restaurangbranschen i sex år, bland annat som hovmästarinna.

Tillsammans med sin man drev hon sedan en transportförmedling, men så föddes idén att driva något eget. Underkläder kan tyckas vara ett stort steg från transportförmedling, men i grunden handlar det om samma sak: försäljning, marknadsföring och service. Alla tre delarna brinner Carolina Le Prince för.

Hon vill att alla ska kunna hitta en bh som passar – de med stor byst, de med liten byst, de som har haft bröstcancer och tvingats operera bort en del eller hela sitt bröst. Oftast förändras bh-storleken när man föder barn eller blir lite äldre.

– Om man har haft B75 och den är för trång i omkretsen, men sitter bra i kupan måste man välja en A80 för att det ska bli rätt, men det är inte lätt att veta, säger Carolina Le Prince.Hon brukar måtta med händerna på kundens rygg för att komma fram till rätt storlek. Nästan alltid blir det rätt, hävdar hon. Tycker hon själv inte att bh:n passar vill hon inte sälja den.

– Jag är petigare än kunden är.

Det är service, som hon ser det.

I framtiden skulle hon vilja ge kvinnor med protes efter bröstcanceroperation mer hjälp genom att bli utprovare för dem. Idag besöker hon Lydiagården när kvinnor som insjuknat i bröstcancer går sina kurser där. Då ger hon bland annat tips och råd om storlekar och modeller, men hon vill att kvinnorna ska kunna komma till henne och prova ut proteser också istället för enbart på sjukhusen som det är idag. Då skulle de slippa gå tillbaka till det ställe där de har genomgått behandlingarna och få mer att välja på, anser hon.

– Folk ska få känna sig kvinnliga och snygga oavsett om de väger 130 kilo eller har opererats för bröstcancer. En bh ska vara bekväm. Det är a och o. Den ger oss en frihet att köpa vilka kläder vi vill. Vissa kunder säger "jag har varit så låst, nu kan jag ju ha blus".

Ingela Rutberg