Hon har hittat livsbalans

Familj Artikeln publicerades

Hon säger sig ha hittat det som så många jagar. Kombinationen av jobbet som specialpedagog och kattpensionatsföreståndare har gett henne lycka. I dag fyller Tina Palm 40 år.

– Jag är som vi alla är, man söker balans i livet och försöker hitta en lagom nivå.

Det har Tina Palmgjort. Hon har lyckats med konststycket att ha kakan och samtidigt äta upp den, menar hon. Att arbeta med handledning och utbildning som specialpedagog på kommunen är verkligen ett utvecklande och stimulerande arbete. Men önskan att få mer tid till att vara hemma med barnen och djuren på gården har också varit stark.

– Djuren ger mig energi som jag sedan kan ge till de pedagoger jag möter.

  I fjol förverkligade familjen tankarna och de öppnade ett kattpensionat. Ett hotell för katter vars ägare av olika anledningar inte kan ha dem hemma ett tag.

  – Det var lite av en kul grej. Vi märkte att det inte fanns något i Kristianstad när vi själva ville sätta katterna i kattpensionat. Eftersom vi alltid har haft många djur har vi haft öppet hus för familjens och vännernas djur, säger Tina Palm.

  Hittills har över 200katter bott på pensionatet och trycket blir inte mindre. Många kunder kommer tillbaka.

  – Det är det bästa kvittot man kan få.

  Tina Palm är noga med att skilja på sina två jobb. För många är hon specialpedagog på barn och utbildningsförvaltningen. För andra är hon djurvännen som driver kattpensionat.

  – När jag är på barn och utbildningsförvaltningen pratar jag inte om katter och här hemma pratar jag inte barn med behov av särskilt stöd med kunderna på kattpensionatet, säger hon.

  Det är så hon vill ha det.

  – Jag har det bästa av två världar. Just nu är detta balansen i livet och jag vill göra båda sakerna lika mycket.

  Djuren är viktigai Tina Palms liv och det har de också alltid varit. Förutom pensionatets gäster finns det ungefär 30 djur till på gården.

  – Jag har alltid fått ha djur och alltid haft djur. Det har varit marsvin, kaniner, grodyngel och fågelungar. Naturen har alltid varit nära.

  Med åren har storleken på djuren växt en del och nu finns det både islandshästar och får på gården.

  Trots att djuren är många och att de kräver passning ser familjen till att komma iväg då och då.

  – Vi har många som är skyldiga passning tillbaka. Men det här är ett liv valt att leva och ganska få är beredda att överta den rollen så vi brukar dela upp det på flera. Det kan även vara en semesterupplevelse att vara här.

  En semesterresa är också inplanerad när Kb besöker Tina på kattpensionatet. När den här artikeln publiceras firar Tina sin 40-årsdag i Barcelona.

  – Jag ska dit tillsammans med min man. Det är viktigt för tvåsamheten, vi försöker åka bort själva någon gång per år, säger Tina Palm.

  Vad är då Tinas råd till alla som kämpar för att hitta balansen i livet?

  – Man ska försöka förverkliga sina drömmar. Man ska vara realistisk och leva i nuet. Livet kräver mycket planering men försök att fånga dagen.