Jorden runt på två månader

Familj Artikeln publicerades

Martin Everbring och Matilda Carlsson var i höstas på en resa jorden runt. Hawaii, Hong Kong och Peking är några av de platser som besöktes under det två månader långa äventyret.

Den 12 oktober förra året hoppade Martin Everbring och Matilda Carlsson på flyget till New York från Köpenhamn. I och med denna flygning tog deras två månader långa resa sin fart som de hade planerat under cirka fyra månaders tid.

– Vi visste båda två att vi ville göra en långresa så idén fanns redan, men först hade vi planer på att stanna en längre period på samma ställe. Efter ett tag hittade vi en resebyrå som är specialiserade på jorden runt-resor och tänkte att det vore roligare att åka till många olika platser istället, berättar Matilda Carlsson.

Rutten blevKöpenhamn – New York – Los Angeles – Hawaii – Fiji – Kiribati – Hong Kong – Peking – Köpenhamn.

– Resan blev unik, vi ville åka till de resmål som vi hade hört positivt om, säger Matilda.

– Vi var överens om var vi skulle åka, vi ville till samma platser, fyller Martin Everbring i.

På frågan vilket som var det bästa resmålet har de ungefär samma uppfattning.

– Vi tycker att Hawaii var den bästa platsen, det är det ultimata semesterstället. Där finns fina sandstränder, fin natur och en häftig stad precis vid stranden som heter Waikiki, säger Matilda.

– Jag gillade Fiji väldigt mycket också, då kände man att man var långt hemifrån, säger Martin.

Även om Hawaiivar favoritplatsen så ägde de häftigaste upplevelserna rum på andra ställen.

– En tidig morgon var vi uppe i Empire State Building, det var fint och klart väder så vi kunde se ut över hela New York, säger Martin.

– För mig är Kinesiska muren det mest speciella som jag bär med mig från resan, det var riktigt häftigt, säger Matilda.

Under en två månader lång resa kan man inte räkna med att allt som händer är angenämt. När paret skulle flyga till Hong Kong strulade det till sig på flygplatsen.

– Planet som vi skulle flyga med fick motorproblem, när vi hörde det blev vi lite rädda. Detta resulterade i att vi fick sitta på en liten flygplats på Fiji i sex timmar och vänta på att planet skulle kunna lyfta. Det var riktigt varmt och ingen visste egentligen vad som hände. Efter de sex timmarna kunde den elva timmar långa flygningen mot Hong Kong börja, berättar Matilda.

Kontrasterna mellande olika resmålen var tydliga.

– På Fiji levde befolkningen väldigt enkelt, men de var glada ändå. Att komma dit var som att åka tillbaka många år i tiden. Jämför man då detta med de moderna storstäder som vi besökte så är det en oerhörd skillnad, säger Martin.

Just nu jobbarMatilda på Ateljé Lyktan i Åhus och Martin på Eniro 188 i Kristianstad. Pengarna de tjänar använder de till att resa, nyss var de på OS i London. Framöver verkar det dock vara dags att ta tag i studierna.

– Förmodligen kommer jag att börja plugga framåt våren, det blir ekonomikurser och marknadsföring i Lund kanske, säger Martin.

– Jag har sökt Visuell kommunikation i Malmö, då kan jag jobba inom bland annat marknadsföring sen, säger Matilda.