Feature

Chilistekt biff med thaibasilika

Pad krapow heter denna rätt på thailändska. Svårt att uttala med enkelt att älska! Pad betyder helt enkelt stekt och krapow thaibasilika. Denna rätt är både aromatisk, fyllig, lite söt med en angenäm hetta. Blixtsnabbt och supergott. Recept ut Jennie Walldéns ”Mycket mat på nolltid”. Artikeln publicerades
Chilistekt biff med thaibasilika
Foto: Magnus Skoglöf
Chilistekt biff med thaibasilika

 

Du behöver:

600 g flankstek

2 msk thailändsk eller japansk soja

1 msk majsstärkelse

1 gul lök

2 röda spetspaprikor

5 vitlöksklyftor

2 röda chilifrukter ( fler för mer hetta)

1 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livs, annars 2 krukor)

neutral matolja att steka i

1⁄2 dl ostronsås

2 msk farinsocker

1⁄2 lime

Gör så här

1. Skär flanksteken i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.

2. Skala och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili och salladslök tunt och plocka basilikablad. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.

3. Hetta upp mer olja så att det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka köttet på pannan, tillsätt basilikablad och låt fräsa ihop. Häll över ostronsås. Strö över socker och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.