Feature

Din guide till julstämningen: 15 december

Feature Artikeln publicerades

Glögga mera!

Glögg passar till mycket mer än att bara dricka varmt med mandel och russin. För dig som är glöggentusiast eller bara nyfiken på lite nya smaker kommer här recept på både rawfoodbollar och glöggig nubbesill.

Foto: Blossa

Glöggiga rawfoodbollar

20-25 st

2 dl alkoholfri glögg, gärna ekologisk

200 g skalad sötmandel (1 påse)

100 g (ca 8 st) urkärnade dadlar

2 msk kokosolja

Rivet skal från 1 apelsin

Topping:

Hackade pistagenötter

Kokos

Lakritspulver

Lingonpulver

Gör så här:

1. Koka glöggen så att den blir koncentrerad och ca 3 msk återstår.

2. Hacka mandeln grovt och mixa ihop med dadlar, kokosolja, 3 msk glöggkoncentrat och rivet apelsinskal.

3. Gör bollar och rulla dem i valfri topping

Glögg- & apelsinkryddad nubbesill

förrätt: 4 port/buffé: 8 port

250 g kokt, skalad potatis

260 g avrunnen matjessill i bitar

75 g purjolök

1 kruka dill

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

3 msk vit lätt vinglögg 2,2%

2 msk Kalles kaviar

Rivet skal från 1 apelsin

Salt och peppar

Knäckebröd

Gör så här:

1. Dela potatisen i bitar och blanda med sillen.

2. Ansa, skölj och strimla purjolöken, hacka dillen.

3. Blanda allt i en bunke och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med knäckebröd.

Bild & recept: Blossa