Efterrätter med extra passion
”Efterrätter” heter den kort och gott. Med tillägget ”den enda boken du behöver om sötsaker”. Kaxigt onekligen, men Olle T Cellton är så vitt jag kan bedöma en passionerad man i köket. Han delar frikostigt med sig av köksanekdoter och tips, från hur man vispar grädde (nej det är inte bara att sätta fart på elvispen) till hur man gör olika varianter av pajdeg och hur man ska hantera den till hur man gör en riktigt kladdig brownie.
Det är engagemanget och omsorgen om detaljer som gör det. Olle T Cellton, uppväxt i Malmö, är numera kökschef på Babette i Stockholm men har jobbat i flera europeiska kök och i San Fransisco. Erfarenheter och möten därifrån tar han med sig in till bakbordet och när han skriver vilket gör läsningen till en riktigt rolig resa. Recepten har testats, smakats och testats igen och man riktigt längtar efter att smaka en mjuk valnötskaka med whisky och chokladganach, olivoljekaka, chokladsufflékaka, Majorlaine och andra godsaker.
Maria Nilson