Annons
Feature

Matresor för läshörnan

Visst borde även vuxna ha läslov! Här kommer några tips för oss som gillar böcker, mat och resor.
Mat • Publicerad 29 oktober 2018
Zeinas kitchen kokbok pressbilder.
Zeinas kitchen kokbok pressbilder.

Hyllade matbloggaren Zeina Mourtada är aktuell i SVT:s matsatsning ”Timjan, tupp och tårta” och med kokboken ”Zeinas kitchen” där hon bjuder på inspirerande recept från Mellanöstern.

När du ändå är ute och reser i matvärlden, eller i Europa, så titta gärna i någon av Natur & Kulturs initierade och personliga mat- och resguider för foodisar. Just nu är det ”Köpenhamn för foodisar” av Erik Eje Almqvist och ”Rom för foodisar” av DN-korren Peter Loewe som är aktuella. Men det gäller att hänga med i svängarna för gamla krogar lägger ner och nya kommer till i snabb takt, framför allt i ett hajpat matmecka som Köpenhamn. I Rom bygger matkulturen på klassiska familjerestauranger.

Annons

Och så till efterrätten: ”Efterrätter” av Johan T Cellton, Malmöpågen som via diverse kök världen över numera är kökschef på Babette i Stockholm. Här får vi följa med in i restaurangkök, ta del av kunniga tips och följa vägen till färdigt recept. Man längtar efter att sätta tänderna i en mjuk valnötskaka, en fluffig chokladmousse eller någon av boken härliga efterrätter.

Maria NilsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons