Feature

Redaktionens favoriter: Skönhet

Feature Artikeln publicerades

Pimpa och förnya i badrummet genom att förvara allt från mascara, tops till tandborstar i olika sorters vackra glas. Det är vacker att mixa glasen i olika modeller, höjder och mönster.

Flera sorters vackra glas hittar du i inredningsbutikerna, på loppisar, i välgörenhetsbutiker som Röda Korset och Erikshjälpen.

Ljuvliga franska vintageglas i olika former finns på Rolfssons Diversehandel.

Ta stråtrenden till badrummet

Strå och gräs både i kruka och torkat som korgar fortsätter trenda. Fin make-up bag i flätat pappersstrå kommer från H&M och kostar 129 kr.

Hudlära

För oss som gärna vill får bättre koll och kunskap om huden (som ju faktiskt är kroppens största organ) finns nyutkomna boken ”Hudbibeln – myter, vetenskap och goda råd” av Johanna Gillbro. Här läggs fokus på grundläggande hudlära, hudkrämer och hur man kan boosta hyn genom kost och livsstil.

L'Oreal CC C'est Magic Anti Redness, ca 150 kr
L'Oreal CC C'est Magic Anti Redness, ca 150 kr

Hej då rött och heja grönt!

En bra produkt till väldigt vettigt pris, för dig som är röd i ansiktet, flammig, har ytliga blodkärl eller har rosacea är L'Oreal CC C'est Magic Anti Redness. En lätt primer med gröna pigment som på riktigt bra sätt döljer det röda utan att bli för täckande. SPF 20 är en bra bonus och priset ligger på runt 150 kr.

The Ordinarys syra Lactic Acid 10% + HA 2% , ca 80 kr.
The Ordinarys syra Lactic Acid 10% + HA 2% , ca 80 kr.

En annan budgetfavorit är The Ordinarys syra Lactic Acid 10% + HA 2% (för ca 80 kr). En mjölksyrepeeling som exfolierar ytan, skyndar på cellförnyelse och efterhand ger mer jämnhet samt ökad lyster. Tänk på att alla produkter med syra inte skall kombineras med sol (så används med fördel på kvällen) och har du tunn och känslig hy är det viktigt att prata med en hudterapeut innan du börjar använda syra.

Liten fuktbomb för känsliga

Neostrata är ”släkt” med Exuviance med riktigt effektiva produkter som sälj på salong. En riktig fuktbomb för natten är deras härliga bio-hydrating cream som verkar tålas även av den riktigt känsliga huden. Neostrata hittar du på salongen Face it Kristianstad.

SPF & glow

Vårsol och produkter med SPF är bästa kombinationen att satsa på. Solen påverkar huden, även om du sitter på en uteservering i stan. Dermalogicas dagkräm Prisma Protect har SPF 30 ger härligt med lyster, fukt och skydd med hjälp av bland annat matcha te och chlorella algextrakt som aktiveras när huden exponeras för sol.

Vårstäda kroppen

Vårstäda kroppen inför sommaren genom att skrubba huden regelbundet (gärna 1-2 gånger i veckan) med en bra kroppspeeling på en lätt fuktad hud. Är du för blöt är det lätt att ”vaska” peeling då den lätt glider av och inte gör sitt jobb. Vi gillar att kombinera en peeling med skrubbvantar följt av en ordentlig insmörjning av bodybutter eller kroppsolja som Apoliva Eco Kroppsolja. Oljan finns på Apoteket för 149 kronor och har en mjuk doft av kokos och persika. Vill du använda brun-utan-sol är detta dessutom bästa grunden till att få färgen jämn och fin på kroppen.

Daily Gradual Tan Face Cream, Kick, ca 170 kr.
Daily Gradual Tan Face Cream, Kick, ca 170 kr.

Bästa budgettipset på brun-utan-sol för kroppen är Doves Summer Revive Skimmer som kostar runt 50 kr och ger färg gradvis. En bra B-U-S till ansiktet som finns i tre olika nyanser är Kicks Daily Gradual Tan Face Cream för ca 170 kr.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.