Feature

Sune Johannesson tipsar

Feature Artikeln publicerades
Sune Johannesson, kulturredaktör.
Sune Johannesson, kulturredaktör.
Tarabband
Foto: Sabry khaled
Tarabband

Musikaliskt möte

Malmöbaserade världsbandet Tarabband är härligt, med en musikalisk bredd som spänner över världsdelar och ingredienser som fart och rytm, fest, allvar och engagemang. Nadia Al Khalidi är frontfigur, och den resa hon har gett sitt band är imponerande. Lördag 24 mars kommer de till Kristianstads kulturkvarter i en konsert ihop med kammarensemblen Musica Vitae. Lika bra som spännande.

Anne Swärd.
Foto: Mark Hanlon
Anne Swärd.

Författare på scen

En bok är inte bara en bok, dess författare syns och hörs allt oftare. Det kan ofta ge mycket intressant kunskap och information om allt från bokens ämne till själva skrivarprocessen. Vad och vem har inspirerat? Torsdag 1 mars gästar uppmärksammade Österlenförfattaren Anne Swärd Hässleholm kulturhus för att berätta mer om sin höstroman ”Vera”, ett brett flyktingöde och en familjekrönika.

Olle Jönsson i Lasse Stefanz.
Foto: Tommy Svensson
Olle Jönsson i Lasse Stefanz.

Olle i baren

Vårsäsongen av intervjuserien Snackbar presenterar måndagen 5 mars dansbandet Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson. Välkända storheter. Under en knapp timme blir det prat om ett musikliv på vägarna och de senaste ljuva åren. Kanske också uppväxtår och relationen till hembygden. Kulturkvarterets Bistroscen är lokalen.

Göteborg Baroque.
Göteborg Baroque.

Kyrkokonsert

Göteborg Baroque är en ensemble av klass. Nu kommer de till Trefaldighetskyrkan för att tillsammans med kör och solister under Kalle Engquists ledning framföra Joseph Haydns ”Stabat mater”. Perfekt sätt att inleda påsken: onsdag 28 mars.