Feature

Skönhet: Bada i vinäger eller drick den som shot

Feature Artikeln publicerades

I förra numret av Open berättade vi att en av trenderna som vi kommer se mycket av i år är äppelcidervinäger som gör comeback.

Två tips på hur man kan använda äppelcidervinäger får vi av auktoriserade hudterapeuten Brita Ingvarsson som driver MiMic Hudvård i Kristianstad.

1. För dig som har lyckan att ha ett badkar kommer här ett tips för vintertorr hud – det är inte bara ditt ansikte som behöver extra omvårdnad: Fyll badkaret med varmt vatten och häll i 1/2 deciliter majs- eller solrosolja (Obs! inte olivolja) samt 1/4 deciliter äppelcidervinäger. Din hud blir len och mjuk och det kan även hjälpa mot vissa typer av eksem och psoriasis.

Du ska inte duscha eller använda duschkräm efteråt.

2. Ett annat billigt och smart tips för huden är att starta varje morgon med att dricka ljummet vatten och äppelcidervinäger som ger balans verkar utrensande för både kropp och hy. Detta sägs också kickstarta metabolismen.

Blanda 1 msk äppelcidervinäger i ett halvt glas ljummet vatten och drick.

Tröttsamt elektriskt hår? Det finns bot.
Tröttsamt elektriskt hår? Det finns bot.
Kashmirmössa från H&M, 299 kr.
Kashmirmössa från H&M, 299 kr.

Säg hej då till elektriskt hår!

Vintern är inte helt över, i alla fall när det kommer till tröttsamt elektriskt hår. Så här kör vi på några snabba och smarta tricks för att slippa.

1. Ge håret extra fukt genom att använda ett par droppar hårolja även i torrt hår. Under vintern kan ett riktigt torrt hår piggna till av några droppar olja både morgon, kväll och i fuktigt hår efter man tvättat det.

2. Det finns antistat balsam (men hårolja är faktiskt mer prisvärt) och du kan också spraya lite hårspray på din hårborste innan du borstar.

3. En snabb ”man tager vad man haver” är att efter att du smort händerna med vanlig handkräm dra dem lätt över håret.

4. Mössor som inte innehåller syntet är det bästa mot flygigt hår. Rosa kashmirmössa från H&M, 299 kr.

Skönhetssamarbete.
Skönhetssamarbete.
Klassiskt mönster av Estrid Ericson.
Klassiskt mönster av Estrid Ericson.
Klassiskt mönster av Estrid Ericson.
Klassiskt mönster av Estrid Ericson.

Designsamarbeten...

... är inte helt ovanliga inom skönhetsindustrin.

Riktigt snygg resultat blev det när Clinique x Marimekko släppte tolv gloss i olika kulörer. Kostar ca 230-240 kr/st i butik.

Estrid Ericsons klassiska elefantmönster pryder en hel del produkter i Svenskt Tenns utbud. Lite extra fina är deras necessärer som nu finns i rosa, i två olika storlekar från 400 kr.

Till sist ...

... månadens ”mycket för pengarna” tips är Garniers micellar-rengöringsvatten Clearing water in oil för ca 70 kr. Effektivt, prisvärt och alltid lika skönt med produkter som inte behövs sköljas av.