Fotboll

Berglund förstår spelarna

Fotboll Artikeln publicerades

Ekonomin är usel och spelarna strejkar. Det är tuffa tider för Ulf Berglund och KDFF:s styrelse. "Det här är beklagligt men samtidigt förståeligt", säger sportchefen.

När styrelsen och spelarna i onsdags kväll samlades för ett möte om spelarlöner kände KDFF:s sportchef att något var på gång. Klubben hade inte möjlighet att betala ut några löner. Samma besked som spelarna fick i september förra året.

– Jag har varit med för länge för att inte fundera på hur spelarna skulle reagera. Och då är det klart att ett av alternativen var det som nu har skett, säger Ulf Berglund.

– Det är klart att det finns besvikelse hos spelarna och att det här är en markering och det har jag all respekt för. Men det här är ett problem vi har hållt på och älta i 24 månader nu och vi kan inte lägga oss ned och dö.

Du är inte besviken på spelarna?

– Nja, jag tycker ändå att när vi avslutade mötet var alla på det klara med att vi skulle spotta i nävarna för att fixa det här. Nu dras vi med ett underskott och vi har haft känningar att vi skulle få problem med likviditeten i flera månader nu. Samtidigt har vi en massa olika projekt som vi arbetar med och där vi skulle fått en del positiva svar den 20 juli. Men nu är vi inne i augusti och det har inte gått vår väg kan man säga, säger Berglund.

Enligt Berglund finns det pengar på kontot, men inte tillräckligt för att KDFF ska kunna betala ut full lön till alla spelare och ledare.

– Det kommer in pengar successivt hela tiden, men nu ville spelarna ha alla löner samtidigt och då kommer det att ta några veckor.

Men ni spelar match mot Tyresö redan nästa söndag?

– Ja, vi hoppas så klart att vi hittar en lösning innan dess. Det finns ingen anledning för mig att tro något annat än att vi spelar matchen mot Tyresö med rätt lag.

– Det är inte lätt med ekonomin i damallsvenskan, det har man försökt predika länge nu. Vi har till exempel en femtedel av sponsorintäkterna som IFK Kristianstad har, men vi kan inte lägga oss ned och gråta för det.

Du tror ni kommer att spela matchen mot Tyresö?

– Ja, det vore ju tokigt annars.