Fotboll

Cagliaris direktör avslöjar planerna för El Kabir

Fotboll Artikeln publicerades

Kristianstadsbladet har som enda svensk tidning fått en exklusiv intervju med Cagliaris klubbdirektör Frencesco Maroccu. Han avslöjar storklubbens planer för Mjällbys hjälte efter förlusten mot Trelleborg.

– Vi har inte köpt Moestafa El Kabir för att sätta honom på bänken, han kan ta en plats i laget direkt, säger Francesco Maroccu.

I konkurrens med Aquafrescha och Nene blir det en magnifik utmaning. Men italienarna tvekar inte en sekund att man har gjort rätt.

– El Kabir passar utmärkt för italiensk fotboll, med teknik, snabbhet och styrka. Men det är upp till honom att visa det, säger Maroccu.

Han tonar ner pressen på El Kabir. Även om det är en enorm utmaning från Mjällby till Serie A, så ser Cagliari att man gjort en investering för framtiden.

– Vi tror väldigt mycket på honom. Det är en ung talang med stor potential som vi vill se utvecklas under några år.

Tre matcher kvar

El Kabir har tre matcher kvar med Mjällby efter Trelleborgsbataljen. Därefter lyfter planet mot Sardinien och i juli startar försäsongsträningen.

– Vi räknar med att ha honom här 12 juni. Och ser fram mot att han kommer, vi ska hjälpa El Kabir så mycket som möjligt för att han ska bli en storspelare, säger Maroccu.

Moestafa El Kabir försvann mystiskt från Strandvallen på söndagen. Men Kristianstadsbladet har fått tillgång till en intervju han gjorde med italienska L´ Unione Sarda.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få komma till Serie A. Aquafrescha, Nene och jag kommer att kompletera varandra, sa El Kabir.

Legendaren Donadoni tränar Cagliari. El Kabir berättade om deras spännande möte på Sardinien. Fotbollsikonen tittar på Mjällbys matcher på tv.

– Donadoni var trevlig, och han skulle följa mig hur det går i matcherna jag har kvar i Sverige, sa El Kabir.