Fotboll

Cederberg klar för Husqvarna

Fotboll Artikeln publicerades

Det blir superettan för Robin Cederberg. Den förre Mjällbybacken är klar för nykomlingen Husqvarna FF.

30-åringen, med 14 säsonger i Blekingelaget, fick inte förlängt kontrakt med det allsvenska laget och har i stället placerats i division I-laget Trelleborgs FF.

Men nu blir det alltså Husqvarna, en klubb som rusat genom två serier på lika många säsonger.

Och det är en rejält rutinerad mittback som smålänningarna får. 84 allsvenska matcher har det blivit i karriären, varav 66 i startelvan.

– Vi är oerhört stolta över att ha lockat hit honom. Vi har bara hört gott om Robin, en riktigt professionell spelare, säger Issa Iskander, sportchef i Husqvarna FF, till Kristianstadsbladet.

Ser ni honom som mittback?

– Ja, absolut. Och han blir en viktig ledare för oss, särskilt för våra unga spelare. Han kommer få styra en hel del och bidra med sin rutin. Det är ju ändå en stabil elitspelare vi pratar om efter 14 år i Mjällby. En kille som gjort hela resan från division II till allsvenskan. Vi får en vänsterfotad innerback som är helt fantastisk.

Affären har gått snabbt. Husqvarna hörde av sig för första gången i fredags och i går fanns Cederberg på plats för att genomföra sitt första träningspass med klubben.

– Det är inspirerande. Per automatik kommer jag få en större roll. Jag behövde något nytt, säger Cederberg till sajten jnytt.se.

Till Jönköpings-Postens nätsajt utvecklar han tankarna:

– Det var helheten som gjorde att jag valde HFF. Ny stad, bra drag kring klubben och nykomlingar i superettan. Men det känns lite vemodigt att lämna Mjällby.

Kontraktet är på två år.