Fotboll

Förändringar att vänta för Mjällby

Fotboll Artikeln publicerades

I går startade Mjällby träningen inför nästa säsong. På plats fanns en trupp med en del luckor – och spelaromsättningen väntas bli stor. En av spelarna som Mjällby varit i kontakt med är ex-Helsingborgaren Marcus Lantz.

Många A-lagsspelare saknades när Mjällby återsamlades efter tre veckors semester. Marcus Ekenberg, Tobias Grahn och Juan Robledo var bara några av spelarna som inte fanns på plats på Svarta Led, men som väntas ansluta inom den närmaste tiden.

Moestafa El Kabir och Patrick Osiako är på semester i Holland respektive Kenya och ytterst lite talar för att de återvänder överhuvudtaget. Närmast en övergång i dagsläget är Patrick Osiako som är högaktuell för turkiska Ankaracügü. Ett bortfall som öppnar upp en plats på Mjällbys mittfält, där såväl Johan Persson (tidigare Landskrona BoIS) och Pavel Zavadil (Örgryte) ryktas vara aktuella som ersättare.

Dessutom är kontraktslöse Marcus Lantz högintressant för klubben.

– Både Johan, Pavel och Marcus är spelare som passar väl in i vår profil. Johan och Pavel har spelat hos oss och Marcus är från Bromölla, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson Borstam, som bekräftar att klubben varit i kontakt med Marcus Lantz.

– Vi har haft en dialog, så mycket kan jag säga.

Andra spelare som är proffsaktuella är Jesper Westerberg och David Löfquist. Båda fanns på plats på Svarta Led i går kväll där Mjällbytränaren Peter Swärdh inledde säsongen. Och även Swärdh tror på flera förändringar inom truppen.

– Det kommer säkert att bli en del rörelser både ut och in. Tiden får utvisa, men det viktigaste är att vi har en balans i gruppen och att vi inte får en överkonkurrens på vissa positioner. Vår huvuduppgift är att ha idéer om vilka spelare som kan ersätta de som eventuellt försvinner, säger Peter Swärdh. Några förstärkningar är alltså inte aktuella förrän en eller flera spelare har sålts.

– Vi sitter i en gynnsam kontraktssituation där vi styr mycket på egen hand. Den typen av affärer där spelare byter upp sig och det också är en bra affär för Mjällby är bara sunda. Det innebär möjligheter, säger Swärdh.

Tobias Grahn har också ryktats vara på väg bort. Kommentar?

– I nuläget utgår vi ifrån att han är vår spelare. Det är ett lite annat läge än med exempelvis Patrick (Osiako), där utgångsläget mer är att han lämnar oss.

Mjällby tränar fram till den 21 december och tar sen juluppehåll fram till den 10 januari.