Fotboll

Förbundet hotar stoppa El Kabir

Fotboll Artikeln publicerades

Italienska fotbollsförbundet kan stoppa Moestafa El Kabirs comeback i Mjällby mot Örebro. Kristianstadsbladet kan avslöja att övergången från Cagliari inte är helt klar. ”Det krävs ett knapptryck, vi hoppas allt blir klart”, säger sportchefen Thomas Andersson–Borstam.

El Kabir är med i Mjällbys trupp och följer med upp till matchen mot krislaget Örebro. Men samtidigt utspelas ett drama på fotbollsförbundets lokaler i Rom.

Italienska förbundet måste godkänna övergången och registrera den i en internationell databas.

– Vi kommer att försöka prata med det italienska förbundet direkt i morgon bitti, det krävs att de godkänner övergången innan Moestafa kan spela, säger Andersson–Borstam.

  Mjällby knorrar och tycker att pamparna i Rom kan sätta fart och handlägga ärendet snabbt.

  Men i Italien fräser man ifrån och menar att det händer mer i fotbollsvärlden än avkroken Mjällbys lantliga angelägenheter.

  – Ni skulle bara ana hur många spelare som åker fram och tillbaka mellan olika klubbar, vi jobbar så snabbt vi kan, säger en anställd som helst vill vara anonym.

  Men i Hällevik är fotbollscheferna i full gång för att få hemvändaren El Kabir spelklar till kvällens mycket viktiga bortamatch mot Örebro.

  – Vi och Cagliari är överens och har skrivit under papperen, nu hänger det på att de som sköter pappersexercisen på förbundet trycker på knappen i dag, säger sportchefen.

  Om italienarna hinner registrera El Kabirs återkomst till Mjällby före siestapausen klockan 14.30 kommer han att bli spelklar till kvällens match.

  – Det skulle vara en väldigt bra förstärkning, dessutom verkar skadan vara läkt, säger sportchefen.

  Kivuvu har lämnat

  Dominique Kivuvu har nu lämnat Mjällby. Förra veckan gjorde mittfältaren sin sista träning på Strandvallen.

  – Han har åkt hem till Holland och sitter i förhandlingar tillsammans med sin agent med Cluj, säger Mjällbys sportchef.

  Kivuvu har ett år kvar i Cluj. Men den rumänska klubben har avskrivit honom.

  Nu ska agenten försöka hitta en lösning för Kivuvu. Angolas nya landslagsmittfältare vill behålla sin höga lön från den rumänska klubben. Men vill också bli fri att spela för en ny klubb.

  – Nej, Dominique kommer inte att spela för Mjällby, säger sportchefen Andersson–Borstam.