Fotboll

Grahm valde Ängelholm

Fotboll Artikeln publicerades

Kristianstads FF kan sluta hoppas. Kristianstadkillen Andreas Grahm väljer spel i Ängelholms FF och superettan före KFF och söderettan. ”Det känns bra att få spela på samma nivå som förra säsongen”, säger Grahm till Kristianstadsbladet.

Robin Simovic gick till Helsingborgs IF.

Nu har Ängelholm hittat ersättaren. Andreas Grahm har bestämt sig för att skriva på det tvåårskontrakt som han blev erbjuden ÄFF tidigare i veckan.

– Det känns skönt att ha bestämt sig. Nu kan jag ge fotbollen en chans till på den här nivån, säger Grahm, som senaste spelade med Trelleborgs FF i superettan.

Och just TFF, som chockartat åkte ner i division I, var en av tre klubbar som Grahm hade fått kontraktsförslag från.

– Det stod mellan TFF, KFF och Ängelholm, berättar han.

Varför valde du som du gjorde?
– Helheten kändes bäst med Ängelholm. Jag var och tränade med dom i sex dagar och spelade en match och då kände jag att jag trivdes med klubben, tränaren (Joakim Persson) och spelarna.

–  Det var dessutom bra fart och bra kvalité på träningarna.

Vad säger du till dem som hade hoppats få se dig i KFF?
– Jag vet inte hur nära det var. Jag snackade med Ronnie (Larsson) och var och testade en träning. Men sen ville jag vänta in Ängelholms besked och sen gjorde KFF klart med Fabian (Gustafsson). Och när sen Ängelholm sålde Simovic till HIF så blev det att jag valde Ängelholm.

Och så här säger klubben om sitt senaste nyförvärv:

– En spelartyp som passar oss perfekt. Andreas är en hårt arbetande och löpstark anfallare, säger sportchefen Stavros Papadopolous till HD.