Fotboll

Hattrick av Nsima

Fotboll Artikeln publicerades

Nsima Peter var länge Kristianstads FF:s mest anonyma nyförvärv. Men mot Oddevold slog 22-åringen från Nigeria till med ett hattrick. ”Han var magnifik, jag har aldrig sett honom så bra”, säger KFF-tränaren Peter Persson efter 6–0-segern.

Nsima Peter smög in en iskall februaridag.

Kristianstads FF hade fått ett tips om 22-åringen från Wiiki Tourists FC i Nigerias Premier League och Nsima kom direkt från värmen i Nigeria till den svenska vinterkylan.

Kyligt i början

Ronnie Larsson, KFF:s ordförande, minns första mötet:

– Han kom i ett par espandrillos, en tunn jacka och utan strumpor. Han hade aldrig haft en mössa på huvudet och visste inte vad en konstgräsplan var, ler Ronnie Larsson.

Omställningen var brutal.

– Han var verkligen inte bra i början, säger Peter Persson.

Nsima Peter håller med:

– Det var tufft i början, jag var inte så bra, säger han och ler.

Men Kristianstads FF bestämde sig för att ha tålamod och ge Nsima Peter en chans att acklimatisera sig till Sverige och den svenska fotbollen.

– Vi såg ju att det fanns något där, säger Ronnie.

Mot Oddevold kom svaret. Nsima Peter presenterade sig med ett hattrick. I första matchen från start.

– Jag har väntat på det här och just nu är jag väldigt glad. Första matchen och tre mål, känslan är riktigt bra. Får jag spela igen ska jag göra fler mål.

Du kan lova det?
– Ja, jag ska göra fler mål, säger Nsima, som är KFF:s spelare året ut.

199 åskådare på Kristianstads IP fick se ett äkta genombrott och efter uppvisningen meddelade åskådarna och ledarna från Oddevold att de gärna tog Nsima Peter med sig hem till Uddevalla.

– Nej, nej, vi håller hårt i honom efter detta, log KFF-basen Ronnie Larsson.

Fin utveckling

KFF saknade Patrik Redo och Viktor Agardius (skadade) och Peter Persson bestämde sig för att satsa på Nsima Peter från start.

– Han har varit riktigt bra på träningarna de senaste 14 dagarna, gjort mycket mål i U-laget och eftersom jag visste att det skulle bli mycket inlägg och boxspel valde jag Nsima och Phillip Pedersen där framme, säger Peter Persson.

Målkalaset startade tidigt. Henrik Fribrock drogs omkull redan efter 40 sekunder och rullade själv in straffen. Sedan var det Nsima Peters tur att ta över showen.

Han petade in 2–0 på Niklas Nordgren och Muhamet Ahmetis förarbete, han klippte själv in 3–0 snyggt i ena hörnet och efter paus fullbordade han sitt hattrick med att göra 4–0 på Richard Sandströms passning.

Dessutom imponerade Nsima i spelet. Klok, stark och hela tiden ett hot i djupled. KFF-forwarden spelade dessutom fram sina lagkamrater och kunde också fått två målgivande passningar på Phillip Pedersens och Joakim Karlssons fina lägen.

Niklas Nordgren var på ett strålande spelhumör och gjorde 5–0 (säsongens första) och Igor Utkovic spikade siffrorna till 6–0, men mathens behållning var förstås Nsima Peter och hans genombrott.

– Han har haft en kolossal utveckling och nu har han kommit in i svensk fotboll, säger Peter Persson.

Aktuell för Öster

Nsima Peters målshow var goda nyheter för Kristianstads FF, som varit tunna framåt under våren. Men forwardsjakten fortsätter trots lördagens succé.

– Vi behöver förstärka på forwardssidan, säger Ronnie Larsson, som fortsätter att jobba med ett antal tänkbara förstärkningar.

Ett namn är Östers Anton Henningsson. Det är en spelare som gått bra i Östers U-lag, men som behöver speltid.

– Det är ett alternativ, säger Ronnie Larsson.