Fotboll

Johan Svensson på väg till KFF

Fotboll Artikeln publicerades

Det allsvenska äventyret med Mjällby har inte blivit vad Johan Svensson, 30, tänkt sig. Nu kan division I-klubben Kristianstads FF bli nästa adress. ”Vi för diskussioner med Johan. Det skulle vara en bra förstärkning för oss”, säger KFF:s ordförande Ronnie Larsson.

Åtta matcher från start i år i allsvenskan.

Jämfört med 14 året före.

Och inte minst 27 av 30 startmatcher i superettan 2009.

En negativ utveckling – och att den 30-årige Mjällbyprodukten har svårt att ta en plats på Mjällbys yttermittfält har varit synligt för alla.

Frustrerande

Nu har även Johan själv tröttnat.

– Det har inte blivit så mycket speltid för mig och man vill alltid spela så mycket som möjligt. Det är inte så roligt att sitta på bänken, men det är tränaren som tar ut laget. Ibland är det frustrerande om man tycker att man skulle kunna göra det bättre själv, säger 30-åringen.

I Kristianstad jublar man över beskedet. En eventuell värvning skulle vara guld värt, särskilt när Patrik Redos jobbsituation kan komma att påverka klubben.

– Redo har fått jobb i Helsingborg och vi får se lite hur det fungerar. Men det är en av anledningarna till att vi nu är intresserade av Johan. Så det är i första hand inte som en ersättare för Niklas Nordgren, säger Larsson och fortsätter:

– Johan är en duktig fotbollspelare med en mängd allsvenska matcher i bagaget.

Och yttermittfältaren är positivt inställd till Kristianstads intresse:

– Även om det är ett par snäpp ner så har det varit mycket bänken för mig. Jag vet inte så mycket ännu, men KFF skulle vara intressant, säger Svensson.

Presenterar snart

Diskussioner förs nu med Mjällby, eftersom yttermittfältaren har kontrakt även över 2012.

När det gäller KFF:s övriga anfallsalternativ har det pratats mycket om Sölvesborgs skytteligavinnare Samir Blekic. Men precis som i fallet med Redo är det inte helt lätt:

– Samir är vice butikschef i en affärskedja och vi ska prata mer i veckan. Han vill satsa på jobbet och det är inte helt lätt att få det att fungera med division I-spel. Vi ska se om man kan komma fram till en lösning där, säger Larsson, som inom en tvåveckorsperiod hoppas kunna presentera en-två nya spelare.