Fotboll

Johnsson och Gudny förlänger

Fotboll Artikeln publicerades

Kristianstads DFF förlänger med ytterligare två spelare. Emelie Johnsson och Gudny Björk Odinsdottir har båda skrivit på för 1+1 år.

– Skönt, nu har vi snart klart med den befintliga truppen, säger ordföranden Mikael Forsberg, som har kvar att förhandla med Johanna Rasmussen och Sif Atladottir.

Emelie Johnsson har varit en av KDFF:s mer stabila spelare under säsongen och har startat samtliga 22 matcher. Gudny Björk Odinsdottir var skadad i början av året, men har en stigande formkurva.

– Johnsson har varit en klippa hela året och för Gudnys del hade nog säsongen kunna fortsätta ytterligare någon match. Det är först nu på slutet som hon kommit upp i gammal god form, säger Mikael Forsberg.

Mer positivt i KDFF är att klubben fått sin elitlicens godkänd för den kommande säsongen. Samtliga klubbar i allsvenskan, superettan och damallsvenskas fick elitlicenserna godkända. KDFF har kunnat visa att det egna kapitalet vid den 31 augusti i år var positivt.

– Man ändrar inte förutsättningarna från ett år till ett annat, men vi är i en bättre situation detta året än förra året.