Fotboll

KDFF lånar amerikansk försvarare

Fotboll Artikeln publicerades

Mitt under matchen mot KIF Örebro fick Kristianstads DFF sin sista minuten-värvning bekräftad. Amerikanskan Elli Reed lånas in från Seattle Reign FC. ”Jag har försökt värva henne två gånger tidigare”, säger Elisabet Gunnarsdottir.

När transferfönstret stängde i går kunde KDFF andas ut. I sista stund fick man lånet från Seattle, Elli Reed, bekräftat av Svenska Fotbollförbundet. Redan i fredags trodde KDFF att affären var i hamn, men då fanns ingen bekräftelse från det amerikanska förbundet.

– Det har varit en otrolig röra. På dagen i fredags fick vi ok från det svenska förbundet, men sen på kvällen fick vi nya besked att det inte var ok. Men nu ska det vara klart, säger Henrik Nygren, sportchef i KDFF.

Landslagsmeriterad

  Amerikanskan Elli Reed är 24 år och har spel i U17, U20, och U23-landslaget på sin meritlista. Inför den här säsongen lämnade hon tyska Duisburg (klubben gick i konkurs) och flyttade hem till Seattle Reign FC i den amerikanska proffsligan NWSL.

  Men redan då var KDFF intresserade av försvararen.

  – Jag har försökt värva henne två gånger tidigare, mitt i säsongen i fjol och sen inför den här säsongen. Det är en riktigt bra högerback som vi har haft väldigt bra koll på, säger ”Beta”.

  – Hon är bara 24 år, men är väldigt meriterad för att vara så ung.

  Säsongen ut

  Reed ansluter till KDFF i slutet av augusti, efter att sista matchen med Seattle har spelats. Låneavtalet gäller säsongen ut och Reed har kontrakt med Seattle ytterligare en säsong. Men KDFF stänger inte dörren för en fortsättning även nästa säsong.

  – Hon spelar säsongen ut, sen får man se vad som händer, ler Gunnarsdottir.