Nyheter

KFF fick en pinne på Örjans Vall

Kristianstads FF och Halmia delade på poäng då lagen spelade 1-1 på Örjans Vall. Detta trots att KFF spelat med en man mer nästan hela andra halvlek.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2014

Halmia dominerade stora delar av den första halvleken och var också laget som skapade de hetaste målchanserna.

Framförallt var det kvicke Kamal Mostafa som ständigt oroade KFF-försvaret med sina luriga djupledslöpningar.

Kristianstads enda riktigt farliga anfall kom till då KFF:s bäste, Nahom Girmai, serverade Joel Nilsson. Men Nilssons avslut avvärjdes av Jonas Käck i Halmstads-målet.

Matchen förändrades betänkligt då Halmiaförsvararen Wilhelm Ingves blev målchansutvisad i närkamp med Andreas Grahm, bara tio minuter in i den andra halvleken.

KFF tog sedan över matchbilden spelmässigt och i den 67:e minuten gav Andreas Grahm Kristianstad ledningen.

En ledning som skulle kvitteras.

För med sex minuter kvar av matchen såg Halmia till att poängen delades, då Niclas Taube snyggt placerade in 1-1 bakom en chanslös Henrik Ohlsson.

Halmia - Kristianstads FF 1-1 (0-0)

Halmia: Niclas Taube

Kristianstads FF: Andreas Grahm.