Nyheter

KFF förlorade mot Halmia

När halva matchen var spelad ledde Halmia med 1-0 mot KFF. Ett övertag som sedan utökades och slutade med 3-0 till hemmalaget.
Nyheter • Publicerad 27 april 2013

KFF spelade rätt så bra under början av första halvleken men sedan tog Halmia över och skapade tre heta chanser.

Första målet kom i 41:a minuten av Calle Genberg som nickade in bollen i mål.

Fyra minuter senare blev det bråk i hörnet av KFF:s mål efter att en Halmia-spelare petade med benet på bollen som målvakten Mirza Selimovic greppat. Domaren valde att visa ut Halmia-spelaren Kushtrim Maholli och ge Selimovic en varning.

Utvisningen satt dock inga käppar i hjulet utan i andra halvleken lyckades Halmia göra ytterligare två mål. Laget dominerade hela halvleken medan KFF var i spillror. Kristianstadsspelarna vann inga närkamper och hade nästan inga målchanser. De mål Halmia gjorde var på bjudningar av KFF varav det sista gjordes genom en straff av Calle Genberg.

Det var alltså en fullt rättvis vinst för Halmia, något Kristianstadstränaren Peter Persson håller med om. Han medger att spelarna inte gjorde någon bra match och att det inte finns några ursäkter. Han tycker även att utvisningen av en Halmia-spelare påverkade KFF negativt trots att de blev en man extra.

Det bör tilläggas att KFF saknade två av sina startspelare, Nick Andersen och Eldin Karisik så laget spelade med lite omstuvningar, men Peter Persson tycker inte att det kan användas som ursäkt till det dåliga spelet.