Fotboll

KFF lånar Mjällbys Andreas Johansson

Fotboll Artikeln publicerades

Nu är det klart. Division I-klubben lånar Andreas Johansson från Mjällby under vårsäsongen. Samtidigt letar man vidare efter ännu en back.

20-årige Andreas Johansson, som kan användas som både mittback och ytterback, misslyckades med att på allvar slå sig in i Mjällbys allsvenska trupp.

Samtidigt vill klubben inte släppa honom helt.

– Det blir samma avtal som det hade blivit om Andreas gått till Motala. Sedan får vi se till sommaren hur vi går vidare och om vi hittar någon lösning. På det här sättet får både Andreas och vi en chans att se hur vi trivs med varandra, säger KFF:s ordförande Ronnie Larsson.

Men ni hade helst sett att det blivit en permanent lösning?
– Ja, en permanent lösning hade förstås varit det mest optimala.

Samtidigt letar man vidare efter ytterligare en back. Och tipset, det fick man från KFF:s testspelare från Bröndby, Mustafa Hassan.

– Filip Pedersen heter han och är 21 år gammal. Kan användas som både mittback och ytterback. Han var väldigt nära att få ett A-kontrakt med Bröndby. Mustafa gav oss namnet, sedan har jag även snackat med Mikael Nilsson om Filip.

Varför vill ni ha en back till?
– Vi var sårbara där bak under säsongen. Skador och avstängningar visade på det.

Så det är ingen på väg bort? Viktor Agardius har det ju ryktats om tidigare säsonger.
– Nej, ingen är på väg bort.

Egentligen skulle Pedersen spelat med KFF när laget skulle ha mött Högaborg i förrgår. Men fredagens snöoväder gjorde att planen blev obrukbar.

– Den hade inte gjorts vid och skaderisken var för stor. Därför ställdes den in.

Nytt preliminärt speldatum blir i stället på fredag klockan 18.00 på Kristianstads IP (konstgräsplanen).

– Och då är Pedersen med. Först efter den matchen tar vi beslut om de andra testspelarna Enes Ahmetovic och Mustafa Hassan. Vi har sagt till Värnamo att vi vill gå vidare med Enes, nu får vi vänta och se hur stor ersättning de vill ha. Han har ju kontrakt med klubben ett år till.