Fotboll

Lillasyster Vidarsdottir i KDFF

Fotboll Artikeln publicerades

Hon är lillasyster till forwardsstjärnan Margret Lara Vidarsdottir och spelar back i isländska A-landslaget.

I söndags gjorde Elisa Vidarsdottir, född 1991, ett oväntat inhopp som ytterback i Kristianstads DFF i träningsmatchen mot KFF:s P16-lag.

– Jag ville bara testa henne. Vi kommer inte att skriva kontrakt med henne under 2013, säger KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Elisa Vidarsdottir startade i två av fyra matcher för Island i Algarve Cup i förra veckan och på vägen hem passade hon på att hälsa på sin storasyster Margret Lara i Kristianstad.

– Jag ville se henne spela när hon ändå var här och jag tycker att hon gjorde det bra, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Elisa spelar ytterback i landslaget och mittback i klubblaget IBV från Västmannaöarna, men KDFF-ledningen säger att hon inte är aktuell just nu även om klubben hoppas få se mer av henne framöver.

Kristianstads DFF har i stället ett annat namn på kroken.

– Vi har en spelare på gång, mer kan jag inte gå in på just nu. Men det kan bli klart inom kort, säger tränaren Elisabet Gunnardsottir.

Margret Lara Vidarsdottir kämpar för att komma tillbaka efter sin låroperation och ingen vet när hon kan vara tillbaka.

– Vi hoppas på april-maj, men det kan bli längre fram, säger Elisabet Gunnarsdottir som låter mer positiv när det gäller Hedvig Lindahl.

– Det ser väldigt bra ut för henne. Hon kommer att gå in i spelträning inom kort och hon kan kanske börja spela i tredje eller fjärde omgången.