Fotboll

Lilleström släpper Jesper Westerberg

Fotboll Artikeln publicerades

Lilleström släpper Jesper Westerberg, 26. Kristianstadsbladet kan avslöja att backstjärnan lämnar Osloklubben. Uppgifter som nu bekräftas av Lilleströms tränare Magnus Haglund. ”Han är för bra för att sitta på bänken”, säger Haglund.

Förra hösten betalade norrmännen nästan två miljoner när Westerberg lämnade Mjällby för Norge. Nu är Lilleström beredda att låta vänsterbacken gå gratis.

– Det bästa för Jesper nu är att röra på sig. Med tanke på hans ålder och kaliber ska han vidare till en annan klubb, säger Magnus Haglund.

Lilleström har gjort en katastrofsäsong. Arkelstorparen Westerberg har tvingats sitta på läktaren och bänken när hans norska klubb har kämpat för att klara kontraktet.

  – Jag är för bra för att sitta på bänken och känner själv att jag är värd att få spela i startelvan, säger Jesper Westerberg.

  Spelade från start

  Han spelade från start i träningsmatcherna och i början av säsongen. Men plötsligt tog det stopp. Enligt norska uppgifter tröttnade Lilleströms klubbledning på Haglunds fotbollsfilosofi.

  – Det har varit ett lärorikt år. Vi har haft 18 nya spelare så det har gått ut över de sportsliga resultaten, säger Haglund.

  Westerberg värvades för att Lilleström skulle spela modernt europeiskt. Försvaret skulle hjälpa till offensivt och ytterbackarna röra sig.

  – Jesper var väldigt bra i allsvenskan säsongen före det, så det var inte konstigt att jag blev intresserad, säger Magnus Haglund.

  Har utvecklats

  Nu har Haglund och Lilleström bestämt sig för att låta Westerberg gå vidare i karriären. Och intressenter finns.

  – Jesper Westerberg är en internationell spelare. Han skulle passa bättre på kontinenten än i den norska ligan där försvararna inte rör sig utan står kvar nere vid målet, säger en scout till Kristianstadsbladet.

  Magnus Haglund kan inte göra annat än att medge att hans dröm att spela längs marken gick upp i rök och att han måste låta Westerberg gå vidare.

  – Det som gäller för Jesper är att hitta en ny klubb där han får spela varje vecka och inte behöver sitta på bänken, säger Magnus Haglund.

  Den förre Mjällbystjärnan har blivit stärkt av det tuffa året i Tippeligan och Oslo.

  – Jag har utvecklats i Norge, både fysiskt och mentalt, säger Westerberg.

  Samtidigt är det inte särskilt troligt att han återvänder till Mjällby.

  – Mjällby är inte aktuellt just nu, har Westerberg tidigare sagt.

  Skulle han ändra sig – ja, då är det öppna famnar som väntar honom i Hällevik.

  – ”Jeppe” är en hemmagrabb, som har haft det lite oturligt där borta. Om han vill hem så ska vi hjälpa honom, säger Thomas Andersson-Borstam.