Mjällbys Robin Cederberg med bollen iakttagen av Åtvidabergs Magnus Eriksson under söndagens allsvenska fotbollsmatch på Strandvallen i Hällevik.Foto:
Åtvidabergs Magnus Eriksson följer bollinnehavaren, Patrik Rosengren i Mjällby.
Åtvidabergs Magnus Eriksson följer bollinnehavaren, Patrik Rosengren i Mjällby.Foto:

Resultatet innebar Åtvidabergs första förlust i årets Allsvenskan.

Mjällby hade bollen mest och tryckte på mot Åtvidabergs mål under första halvlek, men Åtvidaberg kontrade effektivt och hade några bra lägen som dock aldrig gav resultat.

Pär Ericsson var en bra anfallsinjektion i Mjällby, han lyckades skapa flera farliga lägen men Åtvidabergs försvar lyckades stoppa honom varje gång.

Efter pausen tog Mjällby över mer och mer och Marcus Ekenberg slog en snygg djupledare till Pär Ericsson som helt fri rullade in 1–0 för hemmalaget.

Då hade det gått drygt en timme, och Åtvidaberg spelade med tio man sedan mittbacken Alberis da Silva fått rött kort i den 56:e minuten.

Han drog ner Ekenberg och frilägesutvisningen var ett faktum.

Åtvids försvar rämnade.

Mjällby gjorde 2–0 genom Haris Radetinac som hade halva målet öppet när inlägget kom längs marken.

Och hemmalaget hade bud på ett tredje och fjärde mål.

Åtvidaberg gick på pumpen för första gången i säsongsupptakten.

Och Mjällby tog första segern och spelarna mådde fint som snus. Som Patrik "Bagaren" Rosengren brukar säga.