Fotboll

Nu är anfallaren helt redo för KFF

Fotboll Artikeln publicerades

Spel i allsvenskan. Spel i superettan. Nu har rutinerade Patrik Redo, 29, skrivit på för division I-klubben Kristianstads FF och ska lyfta KFF mot högre höjder. ”Det känns jättebra”, säger Redo.

Han har representerat Halmstads BK och Trelleborgs FF i allsvenskan. Efter att ha signerat ett 1+1-årskontrakt med Kristianstads FF blir han klubbens mest meriterade värvning den här säsongen.

– Vi vet hur bra han är och Patrik har en massa rutin. Det här känns fantastiskt och han kommer verkligen bli en tillgång för oss, säger KFF-tränaren Peter Persson.

Redo behövde bara en testmatch för att visa vad han gick för.

I helgen körde man nämligen över superettanlaget Ängelholm med 3–1, i en match som beskrevs som KFF:s bästa på över ett år.

Och 29-åringen gillade vad han såg.

– Jag blev jättepositivt överraskad. Det här laget har stor potential.

När du säger ”potential”, är det någon särskild spelare du blev imponerad av mot Ängelholm?

– Niklas Nordgren. Jag har ju faktiskt spelat tillsammans med honom i Trelleborg och då hade vi ett jäkla gott samarbete. Det fick även Ängelholm smaka på. Han är en riktigt, riktigt bra spelare.

– Sen finns det många talanger i laget. Och det är väl tänkt framöver att jag som lite äldre och med lite rutin ska kunna ge råd till de yngre spelarna.

Vad har du för mål med din säsong i Kristianstads FF under 2011?

– Jag har ju precis skrivit på för klubben, så det har jag faktiskt inte hunnit fundera över. Men jag vill spela rolig fotboll och känner att jag har fått ett jäkligt bra förtroende från tränaren.

Var tror du ni kommer hamna i division I rent placeringsmässigt i år?

– Så högt som möjligt hoppas jag. Jag tror verkligen vi kommer vara ett topplag. Om vi kan ställa upp med vårt bästa lag så kan vi vinna varenda match i serien.

Samtidigt öppnar KFF upp för att Redo inte var klubbens sista nyförvärv inför seriepremiären hemma mot LB07 den 16 april.

– Det var så klart väldigt roligt att vi kunde ro det här i hamn med Patrik. Men det kan bli ytterligare en spelare. Det känns som att vi inte är riktigt klara ännu, säger KFF:s ordförande Ronnie Larsson.

Är det en forward som gäller då?

– Ja, det ska vara en lite mer renodlad forward än de vi nu har värvat. Vi har lite namn vi diskuterar och det rör sig om etablerade spelare.

Med lika mycket rutin som Patrik Redo?

– Näst intill i alla fall. De som vi pratar om har spelat på ungefär samma nivå som honom. Det ska vara färdiga spelare som kommer hit, vi har ju ändå ganska många unga spelare. Albert Ejupi har ju visat på allvar att han vill vara med och konkurrera om en plats i laget.

– Och man behöver en hyfsat bred trupp. Det var ju inte bara Jörgen Nilsson som försvann i fjol utan även alla skador som kom. Det var nästan så att vi ramlade ur, vi var ordentligt indragna i bottenstriden. Vi har bestämt oss för att vi inte vill hamna där igen, säger ordföranden.

Kontraktet med Redo skrevs som ett 1+1-kontrakt, mestadels för att Redo är osäker hur han kommer att orka med pendlingen från Helsingborg.

Samtidigt låter man nigerianen Peter Nsima fortsätta träna med division I-klubben.

– Vi har sagt att han ska få tid på sig. Det är svårt att komma in i det svenska klimatet och det svenska fotbollssystemet. Vi ser samtidigt att han blir bättre och bättre för varje vecka. Ett beslut om hans framtid kommer väl inom de närmaste veckorna, säger Larsson.

Nu har åtminstone KFF-truppen fått en ordenlig förstärkning.

Patrik är redo för division I-spel.