Fotboll

Nu säljs El Kabir för två miljoner

Fotboll Artikeln publicerades

Mjällby begär två miljoner för Moestafa El Kabir av Karpaty Lviv. En summa som den ukrainska klubben nu har accepterat och El Kabir är enligt bekräftade uppgifter på plats för att förhandla om sina egna villkor. ”Det stämmer att han är där nu”, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Fotbollsinflationen slår hårt mot klubbarna. Den katastrofala värdeminskningen av El Kabir bekräftas, men ingen vill kommentera den exakta summan på två miljoner.

– Jag har inga kommentarer till det, utan vi ser det som affärshemligheter, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson.

Men enligt Kristianstadsbladets källor så är det den exakta summan som krävs för anfallaren, trots de tidigare tidningsuppgifterna på fyra miljoner.

  – Vi har lagt fram våra villkor till dem och de har varit med, säger Jörgen Martinsson om förhandlingarna med Karpaty Lviv.

  Svårt att ta betalt

  Moestafa El Kabirs kontrakt med Mjällby går ut 31 mars 2013. En verklighet som gör det svårt att kunna ta ordentligt betalt.

  – Ja, då går avtalet ut, han har spelat sin sista match med Mjällby, men det är ingen överraskning. Han ska vidare ut i Europa, säger Martinsson.

  Våren 2011 värderades El Kabir till mer än 15 miljoner kronor. Mjällbys klubbchef medger att deras förra anfallsstjärnas värde har sjunkit.

  – Det är ingen hemlighet att övergångssummorna i Europa har blivit mindre, säger Martinsson.

  Protesterade inte

  Karpaty Lviv protesterade inte när de fick Mjällbys krav.

  – Vi har begärt en summa för ”Musse” som de i Ukraina är beredda att betala, han är där just nu så får vi se vad som händer, säger Martinsson.

  Nu sägs allt hänga på Moestafa El Kabir. Anfallsstjärnan uppges tveka att skriva på kontraktet i Ukraina och hoppas på att kunna få något mer attraktivt än ett bottenlag i Ukraina.

  – Jag vet inte vad han säger, men det kan bli klart i morgon eller inte alls. Det hänger på Moestafa, vi har hela tiden varit beredda att släppa honom, säger Martinsson.

  Ägs av andra

  Men Mjällby kan inte stoppa båda miljonerna i fickorna. El Kabir ägs till stor del av riskkapitalbolaget och Nec Nijmegen samt olika rådgivare ska ha sin del av kakan.

  Kvar för Mjällbys allsvenska klubbkassa blir inte så mycket.