Fotboll

Sjögran nära sitt stora mål

Fotboll Artikeln publicerades

Fem matcher kvar. Och tio poängs försprång för LdB FC Malmö ner till tvåan Kopparbergs/Göteborg. Livet leker för den förra Kristianstadstjejen Therese Sjögran, 33.

– Det är klart man funderar på ett SM-guld, säger Sjögran till Kristianstadsbladet efter matchen.

Den 33 år gamla mittfältsgiganten skulle i så fall få uppleva sin karriärs allra första guld. Sjögran, som lämnade Kristianstad för Malmö redan 2001, var i fjol glödhet i damallsvenskan.

Men då knep oväntat Caroline Seger titeln som "Årets mittfältare", "Årets damallsvenska spelare" och tilldelades även Diamantbollen.

Det året vann även Segers Linköping SM-guld. Men i år ska inget lag kunna hota Malmö, där senaste SM-guldet kom 1994 (då som Malmö FF).

– Tio poäng före och fem matcher kvar. Det ska vi klara, erkänner Sjögran.

På söndag tar Malmö emot Sunnanå på hemmaplan. Vinst där och allt kan avgöras i seriefinalen mot Kopparbergs/Göteborg den 18 september.

– Men det gäller att vi fortsätter att vara fokuserade. Se bara på vår första halvlek här mot Kristianstad, så får vi inte göra.

Sjögran, var likt de andra i Malmö, inte helt med på noterna i första halvlek, mot ett Kristianstads DFF med härligt självförtroende.

– Vi kändes spända. Men vi hade ett bra snack i paus och kom ut som ett nytt lag.

Mittfältaren gjorde själv Malmös andra mål och passade fram till det tredje. Dessutom hann hon med ett stolpskott i den 74:e minuten.

Vad ger du dig själv i betyg för den andra halvleken?
– Jag var helt okej.

Bara okej?
– Okej då, den var bra, säger Sjögran och ler.

– Vi hade rätt energi den andra halvleken. Lika bra som vi var då, lika dåliga var vi i den första halvleken, säger hon kort, innan nästa journalist hugger tag i henne på presskonferensen.

Det är många som vill prata med henne.

33-åringen, som den 18 september kan ha säkrat sitt livs första SM-guld.