Fotboll

Succélånet hyllas efter två nya mål

Fotboll Artikeln publicerades

Succélånet kunde frossa i alla hyllningar efter bragdmatchen mot Örebro. Mjällby chockade motståndet, men Värmlandspilen Ericsson passade på att skjuta över en del av allt beröm på sin partner, klubbikonen Ekenberg.

ÖREBRO. – Det finns en kemi mellan mig och Ekenberg, vi vill hitta varandra och jag tycker att det blir bättre och bättre, säger Pär Ericsson.

Fyra matcher och fyra mål, de båda fullträffarna i går gjorde Värmlandspilen Ericsson till gulsvart hjälte igen.

– Detta var så otroligt gött, det kommer att bli en skön resa hem till Hällevik, sa Ericsson.

  Mjällby har varit en karriärräddare för honom. Steget från frysboxen i Göteborg till en av allsvenskans hetaste anfallare på några veckor är rekordhäftigt.

  – Ja, men det kan gå väldigt snabbt i fotboll. Jag trivs mycket bra i Mjällby och det känns fint i laget, dessutom har jag ett bra samarbete med Ekenberg, sa Ericsson.

  Fotbollssverige hyllar succélånet. Helsingborgs spion Reine Almqvist var förstummad över Pär Ericssons framfart i Örebro.

  – Han får visa vilken klass han håller, detta måste vara väldigt skönt för Pär, sa Almqvist.

  Och Mjällby är inte sena med att hylla honom. Sportchefen Thomas Andersson-Borstam öste beröm över superanfallaren.

  – Pär är en mycket viktig del i att vi är inne i Mjälbys bästa allsvenska svit genom tiderna, sa sportchefen belåtet.

  Men Ericssons framtid i Mjällby är glasklar. Efter säsongen ska han tillbaka till IFK Göteborg, allt snack om att Värmlandspilen skulle stanna i Mjällby tystas snabbt ner.

  – Han är bara ett lån och ska till Göteborg igen, det är vårt avtal med Håkan Mild och IFK Göteborg, sa klubbdirektören Jörgen Martinsson.

  I går kväll var Mjällby mer lättade än någonsin. Segern mot Örebro och Ericssons dubbelmål verkade ha gjort alla groggy.

  – Detta var en väldigt skön seger, visst var det ett krig, men vi var stabila, sa Tobias Grahn.

  Han och Patrick Osiako har bildat innermittfält. Två playmakers, som det har snackats mycket om, och som ständigt gestikulerar mot varandra.

  – Jag visar gester mot många spelare hela tiden, det är inte speciellt för mellan mig och Patrick, sa Grahn.

  Osiako hade inget negativt att säga om samarbetet med Grahn.

  – Jag tycker att det fungerar bra, sedan beror det på vilket motstånd vi har. Och det är tränaren som bestämmer, sa Osiako.