Fotboll

Träffar dansk klubb i dag

Fotboll Artikeln publicerades

I dag tränar Mjällbys kultspelare med storsatsande Lyngby. Kristianstadsbladet kan avslöja att Robin Cederberg är i Köpenhamn just nu. Danskarna letar efter en mittback och Cederberg är het.

– Det känns bra att vara lite eftertraktad, sådant är alltid kul, säger Cederberg.

Mjällby hade ett färdigt kontraktsförslag att presentera för Cederberg i dag. Och enligt uppgifter till Kristianstadsbladet hoppades klubbledningen i Hällevik att allt skulle vara klart under helgen.

– Jag har inga kommentarer, det enda jag vet är att vi vill förlänga med Cederberg, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson.

Mjällbys värvningsstrategi efter lånet av Malmös Jasmin Sudic är att säkra trotjänaren Robin Cederberg. Inför en tuff allsvensk säsong behövs Cederbergs rutin och ledaregenskaper.

– Vi vill ha in en till på mittbacksfronten, det är vad vi jobbar på just nu, säger Jörgen Martinsson.

På väg bort

Nu kan Cederberg vara förlorad. Robin Cederberg anlände till den danska huvudstaden i går. I dag träffar han klubbledningen, tränarna och laget.

– Det ska bli roligt, men än så länge kan jag bara säga att det är en provträning, säger Robin Cederberg.

Han kom till Mjällby 2000. Efter tolv långa och trogna år i klubben som han älskar kan det vara dags att pröva något annat. Enligt Kristianstadsbladets uppgifter har Mjällbys klubbledning visat förståelse.

– Mjällby betyder väldigt mycket för mig, jag har varit där så länge, säger Cederberg.

Häftig chans

Men satsande Lyngby lockar. Danskarna har pengar och vill upp i superligan igen. Det som fattas inför vårspurten i den tuffa danska proffsfotbollen är en bra mittback.

Det hoppet ställer de nu till Robin Cederberg. Hobypojken är på väg ut i stora världen. Mot ett äventyr som alla unnar honom.

– Han har gjort så mycket för Mjällby, säger vår källa i Mjällby.

Nu får klubbledningen i Hällevik jaga efter en ny mittback. Allsvenskan är tre månader bort, snart smäller det.

–Vi har en spelare till som ska in, en försvarsspelare, sedan tror jag att vi är klara, säger klubbchefen Jörgen Martinsson.

Nu har hans Mjällby kanske förlorat fyra mittbackar sedan 2012, Cederberg, Robledo, Anders Wikström och Patrik Rosengren.