Fotboll

Tränaren:"Skönt att det är över"

Fotboll Artikeln publicerades

Hon strejkade – men var fast besluten om att stanna i Kristianstads DFF. "Jag är glad att allt löste sig till sist. Skönt att det är över", säger tränaren Elisabet Gunnarsdottír.

Den uppmärksammade strejken är över. Vardagen har kommit tillbaka till Kristianstads DFF och nu ligger allt fokus på morgondagens match mot Tyresö.

Nästan allt.

Den skrala ekonomin är ju numera en ständig följeslagare för spelare, ledare och styrelseledamöter i klubben.

Under de senaste dagarna har flera av dem varit synliga i centrum för att sälja lagbilder.

– Jag har varit inne i många butiker och det är fantastiskt vilket stöd vi får. Var och varannan vill hjälpa till – jag har sålt bilder som kostar 500 eller 1 000 kronor, säger klubbens isländska tränare Elisabet Gunnarsdottír.

Hur har turbulensen påverkat dig?

– Det har varit jobbigt, det har det. Men förhoppningsvis kan vi lägga det bakom oss nu och titta framåt.

Övervägde du att lämna klubben?

– Nä, det har jag inte gjort. Och det tror jag ingen annan heller har gjort. Vi har gått igenom mycket tillsammans i laget och jag var säker på att det skulle lösa sig.

Vet du vem den hemliga finansiären som varit med och löst krisen är?

– Jag har ingen aning... och jag vill inte veta det heller. Jag är bara så glad att det är över och att många vill hjälpa till, säger Elisabet Gunnarsdottír, som räknar med tufft motstånd på Vilans IP i morgon.

– Tyresö är ett mycket bra lag och de blev inte sämre när de förstärkte med Elaine och Madeleine Edlund tidigare i somras. Men vi siktar förstås på att vinna matchen.

Hur är läget i truppen?

– Julia Mohlin är skadad och kommer inte till spel. Och det är frågetecken för Margret (Lara Vidarsdottír som haft problem med en baksida). Hon har inte tränat så mycket så vi får se hur det blir med henne.

Under strejken missade ni en veckas träning. Hur mycket påverkar er?

– Det vet vi inte ännu. Tjejerna höll igång på egen hand under tiden, men det är klart att vi missat en del efter semestern, det har vi. Samtidigt är tjejerna oerhört sugna på att vinna efter allt det som varit.

Inför säsongen sa du att ni siktade mot topp-fem. Ligger målet kvar?

– Vi ligger femma nu och har ingen planer på att släppa någon förbi oss, säger Gunnarsdottír.