Fotboll

Trelleborgs kupp mot KFF

Fotboll Artikeln publicerades

Trelleborgs FF har gjort en värvningsattack mot ligakonkurrenten Kristianstad. Nedflyttade TFF har jagat Nsima Peter och Kelly Omeonu efter intensiva uppvaktningsförsök. ”Jag stannar i Kristianstad men Nsima ser ut att gå”, säger Kelly.

Nsima Peter och Kristianstad var i princip överens om en fortsättning i somras. Efter det hände något och nu pekar mycket på att han spelar i Trelleborg 2013.

– Han är nära att skriva på för Trelleborg, säger Kelly Omeonu om vännens situation.

Peter nobbade KFF:s kontrakt efter samtal från Trelleborg. Anfallaren är på semester i Afrika men enligt uppgifter återstår det bara detaljer innan affären är i hamn.

– Jag tror att de är överens, säger Omeonu.

Har skrivit på

Trelleborg jagade både Nsima Peter och Kelly Omeonu. Men ex-allsvenskarna från Söderslätt fick nobben av Kelly som ser större potential att nå superettan med KFF.

– Jag stannar hellre i Kristianstad och tror att vi har större chans att gå upp än vad de har, säger Kelly Omeonu, som nu skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

KFF-basen Ronnie Larsson är nöjd efter att ha snuvat den gamla storklubben TFF på deras värvningsobjekt.

– Han är en spelare som varit bra i år och som vi tror kommer att göra nytta även nästa år, säger Larsson.

KFF har snackat med sina önskespelare och förklarat klubbens vision för de som ska föra laget mot den absolut toppen 2013.

– Jag känner att vi har något väldigt positivt på gång i Kristianstad, säger Kelly Omeonu.

Trots att Kelly öppet avslöjar Trelleborgs värvningsförsök av honom och Nsima Peter så vill inte TFF-tränaren kommentera uppgifterna.

– Vi har varit i kontakt med väldigt många spelare, men jag kommenterar inga namn, säger Trelleborgstränaren Anders Grimberg.

Men Kelly Omeonu tar inte tillbaka sina uppgifter. KFF-mittfältaren går i ed på att trelleborgarna har kontaktat honom.

– Ja, Trelleborg har ringt mig, men jag vill helst stanna i KFF. Nsima Peter däremot verkar vara nära.