Nyheter

Matchhjälten: "Så stolt över grabbarna"

"You are a wizard Harry" sade vaktmästaren Hagrid i Harry Potter-böckerna. Frågan är om han inte syftade på Harry Kane. Tottenhamanfallaren trollade bort sin markering - två gånger om - när han ordnade 2-1 för sitt England mot Tunisien.(TT)
Publicerad 18 juni 2018

Det syntes att det var ett taggat och suget England som inledde sitt VM-spelande mot Tunisien i Volgograd. Om det så var djupledsbollar eller fasta situationer så var engelsmännen framme och skapade farliga chanser.

Kruxet? Det var också en kavalkad av missade fina lägen. Raheem Sterling och Jesse Lingard satte tonen redan under matchens fem första minuter i Volgograd när de sumpade varsitt drömläge.

Walkers armbåge

Tottenhamstjärnan Harry Kane, med kaptensbindeln på armen dagen till ära, tänkte dock inte göra samma sak.

Nicken från John Stones i minut 11 var stenhård. Räddningen från Moez Hassen var magnifik. Men likaså var Harry Kanes positionering klanderfri, när han påpassligt och retfullt enkelt kunde rulla in 1-0 direkt på Hassens målvaktsretur.

När Hassen därefter dessutom, gråtande och otröstlig, tvingades bryta matchen efter en kvart, såg det ut som att det skulle bli en "walk in the park" för engelsmännen trots alla missade lägen.

Eller ja, det kändes så tills Kyle Walker placerade en hög arm i Fakhreddine Ben Youssefs ansikte - i engelskt straffområde. Jordan Pickford i det engelska målet fick sina fingernaglar på Ferjani Sassis straff som följde, men bollen gick vidare och in i nät.

Kane slog till igen

1-1 - men uppvisningen i konsten att missa målchanser fortsatte från England.

John Stones fick en felträff som bara en mittback kan få. Jesse Lingard träffade både stolpe och blockerande försvarare med sina försök.

Det dröjde - men till slut skulle man ändå hitta rätt - och det var inte svårt att gissa vem som gjorde det.

Harry Kane stod åter helt rätt placerad i straffområdet, den här gången på övertid, när han omarkerad nickade in förlösande 2-1 för England efter en hörna.