Kreml: OK för ryskor att dejta utlänningar

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Ryska kvinnor bör undvika att ha sex med utländska fotbollsfans under VM, rekommenderar den ryska parlamentsledamoten Tamara Pletnjova. Relationen med utlänningar slutar ofta illa och ryska kvinnor blir ofta strandade i utlandet utan att kunna få tillbaka sina barn, hävdar hon.(TT)

Ryska kvinnor bör undvika att ha sex med utländska fotbollsfans under VM, rekommenderar den ryska parlamentsledamoten Tamara Pletnjova.

Relationen med utlänningar slutar ofta illa och ryska kvinnor blir ofta strandade i utlandet utan att kunna få tillbaka sina barn, hävdar hon.

Uttalandet kom i en radiointervju som handlade om de så kallade "olympiska barnen" efter Moskva-OS 1980, som kom till under en tid då preventivmedel inte var så lätt att få tag på i dåvarande Sovjet. Många av barnen, som ryska kvinnor fick med män från Afrika, Asien eller Latinamerika, diskriminerades.

– Det är en sak om de är av samma ras men en helt annan sak om de är av en annan ras. Jag är inte nationalist, men hur som helst så vet jag att barn lider, sade Pletnjova.

Men Kreml håller inte med henne och Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov poängterar att Fifas budskap är "säg nej till rasism" under årets VM.

– Ryska kvinnor kan antagligen sköta sig själva. De är de bästa kvinnorna i världen, säger han.