Fria ord

För vem byggs Östra Centrum?

Fria ord Artikeln publicerades

Intresset för Östra Centrum finns kvar säger Bengt Gustafson (M) i en artikel i Kristianstadsbladet. Men det intresset delas med säkerhet inte av alla medborgare i kommunen.

Höghus på tolv våningar som föreslagits hör inte hemma i en småstad som Kristianstad, mitt inne i stadskärnan, det måste finnas plats i ytterområdena att placera dessa, om de nu behövs.

Någon större bostadsbrist kommer det väl knappast att finnas i kommunen när de tre höghus blir färdigställda i kanten av Tivoliparken som redan är beslutade om.

Att dessutom sälja ut stora delar av innerstan till utländska byggfirmor för att förverkliga detta affärs- och bostadscentrum tycker man är att ta i, eftersom vi inom landet har befintliga stora byggföretag att tillgå.

Vill folk ha en galleria att gå och handla i, är det inte trevligare att gå ute från affär till affär, vi har ju sett hur det gick med saluhallen och den redan befintliga gallerian är väl inte så välbesökt? Hur har ni tänkt er att göra med Domus? Den måste väl rivas innan något bygge kan komma till stånd, eller hur? Vart skall då vi innerstadsbor som inte är bilburna handla under tiden bygget pågår?

Vore det inte bra att gå ut med en enkät till kommuninnevånarna med förfrågan om vad folk tycker om planeringen, innan ni sätter igång detta stora, dyra projekt.

Så ni som bestämmer, tänk om, de flesta vill nog kunna se sol och himmel när de flanerar i stan och inte höga huskroppar utmed gatorna.